7 εύκολα λαχανικά για τον πολυάσχολο κήπο του κηπουρού

7 εύκολα λαχανικά για τον πολυάσχολο κήπο του κηπουρού

April 24, 2023 0 Von admin

Θέλετε λοιπόν να κάνετε κήπο, αλλά πρέπει να είναι εύκολο. Ίσως νομίζετε ότι το περσινό φυτό ντομάτας ήταν το μόνο που είχατε χρόνο να φροντίσετε. και ίσως, ακόμα κι αυτό το πίεζε.
Η συγκομιδή ενός ολόκληρου κήπου μπορεί να φαίνεται απρόσιτη με το ταραχώδες πρόγραμμά σας.

Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πολλά λαχανικά που πραγματικά δεν σας πειράζουν αν δεν τα φτάσετε αμέσως;
Ορισμένοι, στην πραγματικότητα, είναι απόλυτα εξυπηρετικοί.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

1. Πιπεριές

Τόσο το γλυκό όσο και το ζεστό δεν χρειάζεται να συγκομιστούν αμέσως. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα συνεχίσουν απλώς να ανάβουν άλλο χρώμα.
Τα γλυκά θα γίνουν πιο γλυκά και μαντέψτε, ναι τα καυτά θα γίνουν πιο καυτά.
Όταν έχετε την ευκαιρία να τα φέρετε μέσα, απλώς πλύνετε ό,τι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως και ρίξτε το στην κατάψυξη.
Θα είναι εκεί όταν έχετε περισσότερο χρόνο. Α, και btw, οι καυτερές πιπεριές γίνονται ακόμα πιο καυτερές όταν είναι κατεψυγμένες.

2. Φασόλια

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φασολιών που είναι περισσότερο από ευτυχείς να περιμένουν μέχρι να είστε έτοιμοι. Ποικιλίες όπως το Dragon Tongue μπορείτε να τις απολαύσετε στο λοβό, ή αν γίνουν πολύ μεγάλες, απλώς ξεφλουδίστε και φάτε τις με αυτόν τον τρόπο. Ομοίως, το Black Valentine το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Αν πραγματικά το παραμελήσετε, απλώς τρυγήστε ως ξερό φασόλι. Εάν θέλετε μόνο πράσινα φασόλια κήπου, επιλέξτε μια ποικιλία πόλο. Θα παράγουν λιγότερα τη φορά, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Απλώς δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

3. Πατάτες

Οι πατάτες μπορούν να μείνουν στον κήπο μέχρι να έρθει ο παγετός. Μια καλή πατάτα αποθήκευσης μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος του χειμώνα. Στη συνέχεια, απλώς αποθηκεύστε τα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Μπορούν επίσης να είναι κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα, αλλά αυτό αλλάζει τη συνοχή.

4. καρότα

Ο τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο εδώ είναι να φυτέψετε μερικές ποικιλίες καρότων που έχουν διαφορετικές ημέρες ωρίμανσης. Έτσι, θα έχετε συνεχή παροχή χωρίς να πλημμυρίζετε. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε επίσης να έχετε μια απολαυστική ποικιλία χρωμάτων, γεύσεων και σχημάτων. Τα καρότα μπορούν να μείνουν στον κήπο μέχρι να παγώσει το έδαφος. Απλά φροντίστε να μαζέψετε πρώτα τα μεγαλύτερα, για να μην χωριστούν.

5. Σκουός

Τα χειμωνιάτικα κολοκυθάκια είναι πιο επιεικής από τα περισσότερα καλοκαιρινά. Συγκομίστε μετά από έναν ή δύο παγετούς και αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Δεν βιάζεστε εδώ, μπορούν να διαρκέσουν για μήνες. Αν πάλι θέλετε ένα κολοκυθάκι, αλλά δεν θέλετε αρκετά για τη γειτονιά, σκεφτείτε το Tatume. Διαλέξτε το νέο και πράσινο για μια υπέροχη γευστική καλοκαιρινή κολοκύθα ή απλά αφήστε τη να φύγει και μαζέψτε ως χειμωνιάτικη σκουός. Αυτό είναι ένα win-win στα βιβλία μας.

6. Κρεμμύδια

Τα λιγότερο χρονοβόρα κρεμμύδια από την εμπειρία μας είναι τα πολυετή, ή τα κρεμμύδια για περπάτημα. Μόλις καθιερωθούν, απλώς μαζέψτε τις κορυφές ή ως κρεμμύδια όπως χρειάζεται. Αφήστε μερικά να αναπτυχθούν ξανά για την επόμενη σεζόν και τελειώσατε. Μια φορά κάθε λίγα χρόνια μπορεί να χρειαστεί να λεπτύνετε ένα ή δύο κομμάτια, αλλά μέχρι εκεί.

7. Mache και Chard

Από όλα τα χόρτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε, η Mache aka Corn Salad είναι ίσως η πιο εύκολη. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να βιδωθεί από παρόμοια χόρτα και μπορεί να χρειαστεί πολύ κρύο καιρό. Σε θερμότερα κλίματα, θεωρείται πολυετές. Ένα κοντινό δεύτερο θα ήταν το Swiss Chard. Δεν μπορεί να αντέξει το κρύο, αλλά είναι εξαιρετικά εύκολο να αναπτυχθεί και μπορείτε να φάτε τους πολύχρωμους μίσχους καθώς και τα φύλλα. Θα προτείναμε λίγο και από τα δύο.

8. Ντομάτες

Α, επιστρέψαμε εκεί που ξεκινήσαμε. Αν απλά θέλετε να έχετε κάποια υπέροχη γεύση χωρίς πολλή φασαρία, έχετε μερικές επιλογές. Πρώτον, σκεφτείτε μια απροσδιόριστη ντομάτα και όχι έναν καθορισμένο τύπο. Όπως τα φασόλια, παράγουν λιγότερα σε κάθε δεδομένη στιγμή, αλλά διαρκούν περισσότερο στην εποχή τους. Μερικές από τις ντομάτες κειμήλιο παράγουν επίσης λιγότερα, αλλά πολλοί κηπουροί θα συμφωνούσαν ότι η γεύση μπορεί να είναι πολύ ανώτερη. Σημειώστε επίσης ότι μια γενίκευση είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ντομάτα που παράγει μια ποικιλία, τόσο λιγότερη είναι. Αν θέλετε απλώς ένα ωραίο σάντουιτς ντομάτας περιστασιακά, προτιμήστε ένα μεγάλο φρούτο. Εάν οι σαλάτες είναι το θέμα σας, μια ρομά ή ντοματίνι μπορεί να είναι καλύτερα για εσάς.

Έτσι, βλέπετε ότι το να έχετε έναν μικρό κήπο δεν χρειάζεται να καταναλώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο σας και μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρόνο, διαφορετικά θα ξοδευτείτε στην ουρά στο παντοπωλείο.

Ένα υγιεινό και πιο γευστικό αντάλλαγμα.

(Επισκέφθηκε 78 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)