5 διαφημίσεις στο Facebook που θα ήθελα να ήξερα πριν χάσω δεκάδες χιλιάδες δολάρια

5 διαφημίσεις στο Facebook που θα ήθελα να ήξερα πριν χάσω δεκάδες χιλιάδες δολάρια

Oktober 1, 2022 0 Von admin

22% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη χρησιμοποιεί το Facebook. Σε όποια θέση και αν βρίσκεστε, υπάρχουν πιθανοί πελάτες που σας περιμένουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ενώ η διαφήμιση στο Facebook μπορεί να είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα, υπάρχει μια σημαντική καμπύλη μάθησης πριν μπορέσετε να περιμένετε θετικά αποτελέσματα.

Πρόσφατα, η διαφήμιση της ΔΕΗ έχει γίνει πιο ανταγωνιστική. Καθώς οι διαφημιστές συρρέουν στο Facebook, αυτό αυξάνει το κόστος ανά κλικ για τις καμπάνιες και καθιστά δυσκολότερο το κέρδος.

Ορισμένοι έμποροι ρίχνουν χρήματα στο Facebook μόνο για να φύγουν με άδεια χέρια, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η πλατφόρμα απλά δεν λειτουργεί.

Στις πρώτες φάσεις, η απώλεια χρημάτων είναι αναπόφευκτη (πιστέψτε με, το ξέρω). Ωστόσο, σας συνιστώ να αντιμετωπίζετε αυτή τη διαδικασία ως επένδυση στην εκπαίδευσή σας.

Σίγουρα, οι πρώτες μερικές καμπάνιες σας μπορεί να είναι αδύνατες – αλλά θα μάθετε ανεκτίμητες πληροφορίες σχετικά με το τι ανταποκρίνεται το κοινό σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επαναλάβετε και να βελτιωθείτε.

Για να μεταβείτε από την απώλεια χρημάτων στην εκτέλεση κερδοφόρων καμπανιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε τα ακόλουθα hacks.

1. Βρείτε Niche Fanatics

Στόχευση ατόμων με βάση τους τα ενδιαφέροντα είναι μια καλή αρχή, αλλά πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι στοχεύετε αγοραστές και όχι περίεργους χρήστες του Διαδικτύου.

Σε οποιαδήποτε θέση υπάρχουν περιστασιακοί οπαδοί και σκληροί φανατικοί. Ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσει όταν δουν τη διαφήμισή σας;

Αν πουλούσα ρούχα μεικτές πολεμικές τέχνες, θα ήθελα να δώσω το μήνυμά μου μπροστά σε ανθρώπους που έχουν αφίσες UFC σε όλους τους τοίχους τους, σεντόνια με θέμα το MMA και υπογεγραμμένα μπλουζάκια από τους αγαπημένους τους μαχητές.

Η στόχευση των θαυμαστών του Conor McGregor, του πιο διάσημου μαχητή στον κόσμο, θα ήταν λάθος. Σίγουρα, έχει περισσότερους θαυμαστές από οποιονδήποτε άλλον, αλλά μόνο μια μειοψηφία από τους θαυμαστές του είναι φανατικοί φανατικοί MMA.

Οι άνθρωποι συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Conor McGregor όταν δεν έχουν παρακολουθήσει άλλη εκδήλωση UFC για ολόκληρο το χρόνο.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να στοχεύσετε εξειδικευμένες διασημότητες για τις οποίες ο απλός θαυμαστής δεν θα έχει ακούσει, αλλά που αγαπούν οι σκληροί θαυμαστές.

Συμβουλευτείτε το Facebook Πληροφορίες κοινού.

Εισαγάγετε ένα ενδιαφέρον και, στη συνέχεια, προβάλετε την καρτέλα „Μου αρέσει στη σελίδα“ για να το προβάλετε βαθμολογίες συγγένειας. Αυτό σας δείχνει την πιθανότητα οι θαυμαστές που σας ενδιαφέρουν (σε σύγκριση με τον μέσο χρήστη του Facebook) να κάνουν like σε άλλες σελίδες.

Εάν όλες οι άλλες σελίδες αφορούν τη θέση σας και βλέπετε βαθμολογίες υψηλής συγγένειας σε όλη τη διάρκεια (100x και πάνω είναι υπέροχοι), είστε νικητής.

Ο Jorge Masvidal είναι μαχητής του UFC, αλλά σε αντίθεση με τον Conor McGregor, οι οπαδοί του είναι κατά κύριο λόγο σκληροί οπαδοί των μικτών πολεμικών τεχνών. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις βαθμολογίες συγγένειας για τη σελίδα του, οι οποίες δείχνουν ότι ο μέσος ακόλουθος του έχει μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσει άλλους μαχητές – και, ως εκ τούτου, είναι φανατικός και όχι περιστασιακός θαυμαστής του.

2. Στοχεύστε τους θαυμαστές που δεσμεύονται

Όταν εκτελείτε διαφημιστικές καμπάνιες, θα αυξήσετε επίσης τους οπαδούς σας στο Facebook. Κάθε φορά που κάποιος κάνει like σε μια από τις αναρτήσεις σας, μπορείτε να τον προσκαλέσετε να ακολουθήσει τη σελίδα σας – κάτι που ένα σημαντικό μέρος θα αποδεχτεί.

Συχνά, θα διαπιστώσετε ότι οι καμπάνιες που στοχεύουν στους θαυμαστές σας στο Facebook θα πραγματοποιούν καλύτερες μετατροπές από τις καμπάνιες που στοχεύουν την ψυχρή επισκεψιμότητα χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα και δημογραφικά δεδομένα.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα στοχεύοντας τους θαυμαστές που ασχολούνται με το περιεχόμενό σας.

Amanda Bond, η ιδρύτρια του Ο Στρατηγός διαφημίσεωνέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τους πιο παθιασμένους ακολούθους σας.

Στη διαχείριση διαφημίσεων, κάντε κλικ στην καρτέλα „Κοινό“ και, στη συνέχεια, επιλέξτε „Δημιουργία προσαρμοσμένου κοινού.“ Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα κοινό με άτομα που έχουν αλληλεπιδράσει με τη σελίδα σας (όχι απλώς τους αρέσει) τις τελευταίες 365 ημέρες.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε μια διαφημιστική καμπάνια σε αυτό το κοινό και δοκιμάστε τα αποτελέσματά σας.

Μπορείτε να βρείτε τον οδηγό της Amanda για τη ρύθμιση αυτού εδώ.

Εάν δημοσιεύετε περιεχόμενο βίντεο στη σελίδα σας στο Facebook, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο κοινό για άτομα που έχουν δει ένα ποσοστό των βίντεό σας. Αν κάποιος έχει δει το 25% ενός βίντεο, αυτό σημαίνει ότι είναι εξοικειωμένος με την επωνυμία σας και θα είναι πιο δεκτικός στις διαφημιστικές σας καμπάνιες.

Ο οδηγός της Amanda για αυτή τη διαδικασία βρίσκεται εδώ.

3. Λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων

Όταν αρχίσετε να διαφημίζεστε με το Facebook, οι αποφάσεις σας θα λαμβάνονται με βάση υποθέσεις.

Εάν το κοινό σας είναι νεότερος, ίσως έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιεί smartphone περισσότερο από επιτραπέζιους υπολογιστές – επομένως επιλέγετε να προβάλλετε διαφημίσεις κυρίως σε κινητές συσκευές.

Ίσως έχετε δημιουργήσει ένα προϊόν με γνώμονα τους άνδρες και παραμελούν εντελώς τις γυναίκες αγοραστές στη στόχευσή σας.

Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό εάν κρατάτε χαλαρές τις αρχικές σας υποθέσεις και στη συνέχεια καινοτομείτε με βάση τον πλούτο των δεδομένων που έχει στη διάθεσή σας το Facebook μετά την εκτέλεση της πρώτης σας καμπάνιας.

Στη διαχείριση διαφημίσεων, κάντε κλικ στην καρτέλα „Απόδοση“ και, στη συνέχεια, φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας κατά „Απόδοση και κλικ“.

Στη συνέχεια, στην καρτέλα «Ανάλυση», έχετε έναν αριθμό διαθέσιμων φίλτρων.

Τα «Ηλικία», «Φύλο», «Πλατφόρμα» και «Τοποθέτηση» είναι μερικά από τα πιο σημαντικά φίλτρα – αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλα, εάν φαίνονται σχετικά με την καμπάνια σας.

Όταν μπορείτε να δείτε την ανάλυση του κοινού σας ως προς το κόστος ανά κλικ, αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και το πιο σημαντικό, κόστος ανά απόκτηση – μπορείτε στη συνέχεια να βγάλετε συμπεράσματα σχετικά με τους τύπους ανθρώπων που ανταποκρίνονται.

Εάν πιστεύετε ότι οι χρήστες κινητών είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπή από τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών, δείτε αν αυτό αντικατοπτρίζεται στα δεδομένα. Αν δείτε μια τάση μετά την εκτέλεση μιας καμπάνιας και στις δύο συσκευές, εκτελέστε 5 $ την ημέρα διαίρεση δοκιμής (μία διαφήμιση για κινητά και άλλη πανομοιότυπη διαφήμιση για επιτραπέζιους υπολογιστές) για να δείτε αν έχετε δίκιο.

Εάν οι μετρήσεις σας φαίνονται καλύτερες για άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω, εκτελέστε την επόμενη διαφήμισή σας για αυτό το εύρος ηλικιών και εξαιρέστε τους νεότερους χρήστες.

Πάντα να δοκιμάζετε τις υποθέσεις σας και, τελικά, να αφήνετε τα δεδομένα να καθοδηγούν τη λήψη της απόφασής σας.

4. Περιστροφή και ανανέωση

Κόπωση διαφημίσεων αναφέρεται στο φαινόμενο των ατόμων που δεν μπορούν να επεξεργαστούν τη διαφήμισή σας ψυχολογικά αφού την προβάλουν πολλές φορές. Στις προηγούμενες ημέρες του διαδικτυακού μάρκετινγκ, αυτό αναφερόταν ως τύφλωση πανό.

Ιδιαίτερα αν στοχεύετε σε μικρότερο κοινό, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ πριν εμφανιστεί η διαφήμισή σας στο ίδιο άτομο πολλές φορές. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Καρτέλα «Συχνότητα». στον διαχειριστή διαφημίσεων.

Όσες περισσότερες φορές ένα άτομο δει μια διαφήμιση και δεν κάνει καμία ενέργεια, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κάνει μετατροπή. Ωστόσο, το Facebook εξακολουθεί να σας χρεώνει κάθε φορά που η διαφήμιση εμφανίζεται στο newsfeed του ατόμου.

Αυτό επιβεβαιώνεται σε μελέτη του Adspressoπου δείχνει ότι όταν η συχνότητα διαφήμισης φτάσει το 9, το μέσο κόστος ανά κλικ αυξάνεται κατά 161% σε σύγκριση με την αρχή της καμπάνιας.

Για να το καταπολεμήσετε αυτό, συνιστώ να ανανεώσετε το διαφημιστικό σας δημιουργικό όταν η συχνότητά σας κινείται προς τα πάνω και τα KPI σας μειώνονται. Ένας νέος τίτλος ή εικόνα μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την καμπάνια σας σε καλό δρόμο.

Δεν είστε σίγουροι πού μπορείτε να βρείτε καλές εικόνες διαφημίσεων; Ρίξτε μια ματιά μέσα από ένα δωρεάν βιβλιοθήκη στοκ στη συνέχεια προσθέστε λίγο κείμενο χρησιμοποιώντας Canva.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ενσωματώσετε πολλές διαφημίσεις (δημιουργικά) στο διαφημιστικό σας σύνολο από την αρχή και να τις περιστρέψετε. Όσο περισσότερες διαφημίσεις έχετε στα διαφημιστικά σας σύνολα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να περιμένετε προτού αρχίσει να αυξάνεται η συχνότητά σας.

5. Συνδυάστε το Influencer Marketing και το Retargeting

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκομίσετε κέρδος αφού δοκιμάζετε ακατάπαυστα τα ενδιαφέροντά σας και τροποποιείτε τη στόχευσή σας για μήνες – ίσως θέλετε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική προσέγγιση.

Αντί να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις Facebook για να φέρετε τους ανθρώπους στην κορυφή της διοχέτευσής σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κανάλια για να έρθετε σε επαφή αρχικά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαφημίσεις Facebook για να πιέσετε για μια μετατροπή.

Από την εμπειρία μου, Μάρκετινγκ επιρροής στο Instagram παρέχει εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI). Ο Neil Patel ήρθε σε α παρόμοιο συμπέρασμα πότε πληρώνοντας μοντέλα Instagram για να προωθήσει το brand του το 2014.

Με εργαλεία όπως Ifluenzμπορείτε να αναζητήσετε μια μεγάλη βάση δεδομένων με επηρεαστές του Instagram και να πληρώσετε κάποιον στην εξειδικευμένη θέση σας για να κάνει ένα μήνυμα για την επωνυμία σας.

Οι περισσότεροι παράγοντες επιρροής του Instagram δεν είναι επιδέξιοι επαγγελματίες του μάρκετινγκ, γεγονός που τους κάνει να είναι ευγνώμονες για τις ευκαιρίες για δημιουργία εσόδων από τους λογαριασμούς τους.

Ειδικά αν στοχεύετε ανερχόμενους influencers, το κόστος για να τους κάνετε να προωθήσουν το προϊόν σας στη σελίδα τους είναι χαμηλό, αλλά η απόδοση μπορεί να είναι φανταστική. Αν πληρώσετε για να φιλοξενήσουν μια μόνιμη εικόνα διαφήμισης στη σελίδα τους, θα συνεχίσετε να αποκτάτε επισκεψιμότητα καθώς το κανάλι τους μεγαλώνει.

Όταν ο επηρεαστής προωθεί το προϊόν σας, θα συνδεθεί με τον λογαριασμό σας στο Instagram στη δημοσίευση. Όταν οι ακόλουθοί τους κάνουν κλικ στη σελίδα σας, συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς το προϊόν ή τη σελίδα προορισμού στο βιογραφικό σας στο Instagram.

Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με τις διαφημίσεις Facebook;

Λαμβάνοντας υπόψη το το μέσο ποσοστό μετατροπών σελίδας προορισμού είναι 2,35%εξακολουθείτε να χάνετε το 97,65% των επισκεπτών που ήρθαν από το Instagram και έφυγαν χωρίς να αγοράσουν ή να σας δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Δεν πειράζει, μπορείτε να τους κερδίσετε ξανά στην επόμενη συνάντηση με την επωνυμία σας μέσω του Facebook. Εξάλλου, οι επαναστοχευμένοι πελάτες έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν σε σύγκριση με την ψυχρή κίνηση.

Μετά την εγκατάσταση του Facebook Pixel, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις κινήσεις των επισκεπτών σας στον ιστότοπό σας.

Στην καρτέλα „Κοινό“, κάντε κλικ „Δημιουργία προσαρμοσμένου κοινού“ και να δημιουργήσετε ένα νέο κοινό από άτομα που έχουν επισκεφτεί τη διεύθυνση URL του προϊόντος ή της σελίδας προορισμού σας αλλά δεν έχουν επισκεφτεί τη σελίδα ευχαριστιών σας (άρα δεν έκαναν μετατροπή).

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε μια διαφήμιση επαναστόχευσης που τους υπενθυμίζει το προϊόν που είδαν αλλά δεν αγόρασαν. Μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε έναν εκπτωτικό κωδικό ή σπανιότητα μόχλευσης προκειμένου να ενθαρρύνει τη μετατροπή.

Συνήθως θα διαπιστώσετε ότι οι καμπάνιες επαναστόχευσης έχουν πολύ χαμηλότερο CPC και CPA σε σύγκριση με καμπάνιες που στοχεύουν ψυχρή επισκεψιμότητα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον οδηγό Crazy Egg για τις διαφημίσεις στο Facebook

Μπορείτε να σκεφτείτε άλλα hacks διαφημίσεων στο Facebook για να βελτιώσετε τις καμπάνιες σας; Παρακαλώ ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Aaron Agius είναι έμπειρος έμπορος αναζήτησης, περιεχομένου και κοινωνικής δικτύωσης. Έχει συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες μάρκες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των IBM, Coca-Cola, Target και άλλων, για να αναπτύξει την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Δείτε περισσότερα από Ο Άαρον στο Πιο δυνατά σε απευθείας σύνδεσητου blog, Facebook, Κελάδημα, Googlee+ και LinkedIn.