10 Συμβουλές Κηπουρικής που θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα

10 Συμβουλές Κηπουρικής που θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα

April 24, 2023 0 Von admin

Διασταυρούμενη επικονίαση – συμβαίνει στους σπόρους.

1. Ότι δεν χρειάζεται να αγοράζετε νέους σπόρους κάθε χρόνο.

Αυτή η πληροφορία θα μου είχε γλιτώσει μια μικρή περιουσία. Πολλοί σπόροι διαρκούν για χρόνια, αν και το πόσο καλά θα βλαστήσουν επιδεινώνεται. Το πόσο γρήγορα εξαρτάται από το φυτό. Για παράδειγμα, οι σπόροι παστινάκι θα αλλοιωθούν πολύ πιο γρήγορα από τα φασόλια.

2. Ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε σπόρους από τα προϊόντα που παίρνετε στο παντοπωλείο.

Αυτό έχει μερικές προειδοποιήσεις, αλλά όποιος είχε λαχανικά να φυτρώνουν από το κομπόστ τους ξέρει ότι είναι αλήθεια. Λάβαμε αγγούρια, κολοκυθάκια, πεπόνια και ντομάτες από κομπόστ και είχαμε πολλά ντοματίνια να καλλιεργηθούν ως «εθελοντές». Ορισμένα λαχανικά που αγοράσατε στο κατάστημα μπορεί να είναι υβρίδια που δεν θα αναπαραχθούν ή θα παράγουν ένα λαχανικό διαφορετικό από αυτό που αγοράσατε. αλλά αν αποθηκεύσετε τους σπόρους είναι διασκεδαστικό να δοκιμάσετε. Καλλιεργούμε καυτερές πιπεριές από jalapenos που αγοράστηκαν στην αγορά πριν από χρόνια, και απλώς αποθηκεύουμε τους σπόρους κάθε χρόνο.

3. Ότι ορισμένα φυτά δεν χρειάζονται μέλισσες για να καρποφορήσουν.

Αυτά περιλαμβάνουν καλαμπόκι, ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές, οι οποίες επικονιάζονται από τον άνεμο, αν και οι μέλισσες μπορούν να βοηθήσουν. μπιζέλια και πράσινα φασόλια που αυτογονιμοποιούνται, και κόνδυλοι όπως οι πατάτες, οι ηλιοτρόπιοι και οι γλυκοπατάτες. Οι κολοκύθες μπορούν να επικονιαστούν με το χέρι για να βοηθήσουν στην καλύτερη συγκομιδή. Υπάρχουν επίσης υβριδικά λαχανικά που είναι παρθενοκαρπικά, σχεδιασμένα να μην χρειάζονται επικονιαστή.

4. Αυτή η διασταυρούμενη επικονίαση επηρεάζει μόνο τους σπόρους του προϊόντος.

Τα κολοκυθάκια που φαίνονται πάνω απ‘ όλα αναπτύχθηκαν από 3 φυτά που βγήκαν από το σωρό κομποστοποίησης. Ο τρόπος με τον οποίο τα φυτά ήρθαν όλα το ένα δίπλα στο άλλο υπονοεί ότι ήταν από τον ίδιο καρπό. Ένα καλό παράδειγμα διασταυρούμενης επικονίασης των σπόρων κολοκύθας από τον κήπο μας πέρυσι.

5. Ότι «εναλλάξ τις καλλιέργειές σας» προορίζεται πραγματικά για τους αγρότες.

Αυτό είναι κάτι που τελικά λέω στους ανθρώπους πολλά. Σκέψου το. Εάν έχετε ένα κρεβάτι 4×4 περιστρεφόμενο δεν θα κάνει τίποτα. Αν δεν έχετε ασθένεια, προσθέστε λίγο λίπασμα πριν τη μεταφυτέψετε. Στην περίπτωση της μάστιγας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε μια ποικιλία ανθεκτική στη μάστιγα, νερό στο επίπεδο του εδάφους και πολτοποιήστε πολύ. Αντιμετωπίστε με τα πρώτα σημάδια. Ή, περιμένετε μερικά χρόνια και ελπίζετε να εξαφανιστεί η μάστιγα. ναι, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. 🙂

6. Ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε ξερά φασόλια από σούπας.

Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο δημοφιλές μας βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube. Όλα αυτά τα φασόλια είναι οι σπόροι που θα είχατε σώσει από τα φασόλια που καλλιεργήσατε. Δεν έχουμε αγοράσει σούπες φασόλια, εκτός από φακές, εδώ και χρόνια. Ίσως τους δώσουμε μια ευκαιρία την άνοιξη. Hνα πώς.

7. Ότι μπορείτε να αποτρέψετε τις επιθέσεις από αμπελώνες κολοκυθιάς.

Υπάρχουν 2 κύριοι τρόποι για να το κάνετε αυτό. Φυτέψτε το σκουός αργότερα, αφού οι τρυπητές έχουν κάνει τη δουλειά τους ή φυτέψτε μια ανθεκτική ποικιλία. Οι τρύπες τείνουν να αποφεύγουν το σκουός στην οικογένεια C. moschata επειδή οι μίσχοι τους δεν είναι κοίλοι. Να μερικά παραδείγματα.

Μπορείτε επίσης να είστε επιμελείς στο να ψεκάζετε το σκουός σας με Bt σε μια προσπάθεια να σκοτώσετε τους τρυπητές. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα τους σκοτώσει απλώς.

8. Ότι μπορείτε να μαζέψετε καρότα μέχρι να παγώσει το έδαφος.

Και αυτό μπορείτε να παρατείνετε αυτόν τον χρόνο.

9. Ότι είναι καλύτερο να καλλιεργείτε σκόρδο και κρεμμύδια στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο.

Αυτό έπρεπε να το ήξερα αφού ο θείος μου ο Τζο το έκανε αυτό για χρόνια. Αλλά στην πραγματικότητα το έμαθα από έναν αγρότη σκόρδου σε μια γιορτή σκόρδου. Στην περίπτωση του σκόρδου, δεδομένου ότι φυτεύετε σκελίδες που μαζέψατε νωρίτερα την εποχή, προσαρμόζονται πραγματικά στο κλίμα σας και θα μεγαλώνουν καλύτερα κάθε χρόνο. Και πάλι, φροντίστε να αναπληρώσετε το χώμα.

10. Ότι υπάρχει κάτι που λέγεται The Dirty Dozen που μπορεί να σε κάνει να ξανασκεφτείς τι μεγαλώνεις.

Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

(Επισκέφθηκε 96 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)