Χαίρομαι που είναι τόσο ζεστό – Μέσα στην πίστα

Χαίρομαι που είναι τόσο ζεστό – Μέσα στην πίστα

Oktober 21, 2022 0 Von admin

Αυτή η ανάρτηση είναι από την Tracy Wyman, σκηνοθέτη στην ομάδα WorldClimate της Deloitte. Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο LinkedIn και αντικατοπτρίζει την προσωπική της γνώμη.

Για άτομα με γενικευμένο άγχος, όπως εμένα και ίσως ορισμένα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς μου (αν και το έλεγαν «ανησυχία» τότε), ο κόσμος είναι ένας λαβύρινθος κινδύνων που πρέπει να προγραμματιστούν και να κατακτηθούν. Ένα ταξίδι στην παραλία δεν είναι ευχάριστο για εμάς, είναι μια μάχη για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι κατάλληλα καπελωμένοι, αντηλιακές, τρέφονται και ενυδατώνονται και το πιο σημαντικό ότι όλοι θα επιβιώσουν από τη θανατηφόρα θάλασσα, η οποία είναι γνωστό ότι καταπίνει ολόκληρες οικογένειες απροσδόκητα. (βλέπε ’sleeper waves‘, αυτό είναι ένα πραγματικό πράγμα στην Καλιφόρνια, πιθανώς πιο συνηθισμένο από ό, τι αφήνουν να μπουν). Ευτυχώς για τους υπόλοιπους, σας έχουμε καλυμμένους. Μπορεί να φαινόμαστε ειρηνικοί στην πετσέτα μας, με το βιβλίο στο χέρι, αλλά τα μάτια μας είναι στραμμένα στο νερό, έτοιμοι να σημαδέψουμε τον κώδωνα του κινδύνου με το παραμικρό σημάδι θαλάσσιων ταραχών. Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό για εμάς, αλλά αυτό που είμαστε.

Εμείς οι ανήσυχοι είμαστε η μαμά όλων
Μπορεί να μην μας γνωρίζετε ως «ανήσυχο φίλο μου», αλλά εκτιμάτε ότι σχεδιάζουμε για κάθε ενδεχόμενο, με εφεδρικά για τα εφεδρικά μας. Ξέρετε ότι θα έχουμε μάσκες και κρέμα χεριών και νερό και σνακ, καλώδια φόρτισης και μετρητά, όποια κι αν είναι η περίσταση. Το να περιμένουμε καταστροφή μας κάνει αξιόπιστους. Εμείς οι ανήσυχοι είμαστε η μαμά όλων.

Αυτό ήταν πριν μάθουμε για την κλιματική αλλαγή. Τώρα είμαστε η μαμά όλων και αυτό το ενοχλητικό git που λέει συνέχεια σε όλους να γίνουν vegan και να πάρουν ηλιακούς συλλέκτες και να μετακομίσουν στις Εξωτερικές Εβρίδες και στο WAKE. ΠΑΝΩ. και ψηφίστε ηγέτες που θα κάνουν κάτι. Το άγχος μας μοιράζεται τώρα με ένα αξιοζήλευτο υποσύνολο του πληθυσμού που υποφέρει από «κλιματικό άγχος»μια προειδοποιητική κατανόηση της δεινής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, με στίξη από κρίσεις πανικού, πνιγμένο σε συναισθήματα απόγνωσης και απόλυτης ανικανότητας.

Εμείς, οι μόνιμα ανήσυχοι, μαζί με τους πρόσφατα ανήσυχους για το κλίμα αδελφούς μας και τους επιστήμονες του κόσμου, παρακολουθήσαμε τον υπόλοιπο κόσμο με έκπληκτη δυσπιστία καθώς πολλοί από εσάς κάνετε τη ζωή σας σαν τα πάντα. Είναι. Απολύτως. Πρόστιμο.

Μέχρι τώρα.

Γιατί κάνει ζέστη. Είναι πολύ ζεστό, και χαίρομαι.

Χαίρομαι, γιατί οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές και οι ξηρασίες και οι τυφώνες, που είναι αναμφισβήτητα πιο ενδιαφέροντες και σίγουρα πιο δραματικοί (αν και λιγότερο θανατηφόροι) από ένα καυτερό ξόρκι, μπορούν να απορριφθούν, παρά την καταστροφή που προκαλούν. Αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί και κάνει πολύ ζέστη για να είμαστε έξω, και υποτίθεται ότι δεν πάμε καν στην παραλία (κάτι που ούτως ή άλλως δεν συνιστάται, τώρα όλοι οι ανήσυχοι παρατηρητές των κυμάτων μένουν σπίτι). Κάνει ζέστη και γίνεται όλο και πιο ζεστό, και δεν μας αρέσει και χαίρομαι. Γιατί όλοι οι μάντεις και οι επιστήμονες του κόσμου που είναι γεμάτοι άγχος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από ό,τι κάνουμε ήδη για να επιστήσουν την προσοχή στο μέλλον που μας περιμένει.

Είσαι πιο δυνατός από όσο ξέρεις
Έχουμε ήδη εγκαταλείψει το κρέας, έχουμε εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες και έχουμε ψάξει για ακίνητα στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Σκωτίας (αν και δεν θα ζήσουμε ποτέ στην πραγματικότητα εκεί). Ως πρακτικά επαγγελματίες που ανησυχούν, η βασική μας ικανότητα λειτουργεί εναντίον μας όταν προσπαθούμε να επηρεάσουμε τους άλλους. Ανησυχούμε τόσο πολύ τόσο καιρό, μας έχουν απορρίψει σαν «το αγόρι που έκλαψε λύκος». Αλλά εσείς, ξέγνοιαστοι άνθρωποι που τρελαίνεστε στην παραλία γιατί είναι διασκεδαστικό και βγαίνετε στον κόσμο απερίσκεπτα απροετοίμαστοι, χωρίς χαρτομάντιλα ούτε σετ ραπτικής, είστε πιο ισχυροί από όσο ξέρετε.

Η επιστημονική κοινότητα μας λέει ότι πρέπει να μειώσουμε στο μισό τις παγκόσμιες εκπομπές και να σταματήσουμε να καταστρέφουμε τη φύση μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας (ναι, μόνο οκτώ χρόνια) και να φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές και η φύση να καλύπτει το 40 τοις εκατό του πλανήτη μας μέχρι το 2050 για να διατηρήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη 1,5 βαθμούς πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτό θα αναστρέψει την υπερθέρμανση του πλανήτη και θα αποτρέψει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και επενδύσεων
Αυτή είναι μια μεγάλη εντολή, αλλά είναι εφικτή. Έχουμε τις λύσεις. πρέπει τώρα να τα αναπτύξουμε σε κλίμακα. Οι περισσότερες χώρες και πολλές εταιρείες έχουν κάνει πλέον καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις και θα νομίζατε ότι αυτό θα ήταν αρκετό. Αλλά το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η ανεπαρκής ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους φορείς των εταιρειών για να δικαιολογήσουν τις επενδύσεις. Τα σχέδια δεν εφαρμόζονται αρκετά γρήγορα, επειδή οι πολιτικοί έχουν ανταγωνιστικές προτεραιότητες, όπως η κρίση κόστους ζωής, και τα αφεντικά των εταιρειών πρέπει να δείξουν ότι οι επενδύσεις σε καθαρά μηδενικά σχέδια δεν θα βλάψουν το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται τολμηρή ηγεσία.

Εδώ μπαίνεις και χρησιμοποιείς τη δύναμή σου. Υποστηρίξτε τα πολιτικά κόμματα που δίνουν προτεραιότητα στο καθαρό μηδέν και τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία. Ρωτήστε τον αντιπρόσωπό σας πώς προωθούνται οι πράσινες δεξιότητες και οι πράσινες θέσεις εργασίας στην περιοχή σας. Ρωτήστε το δημοτικό συμβούλιο για πρωτοβουλίες βιωσιμότητας όπου ζείτε και εμπλακείτε αν μπορείτε. Ψηφίστε με το πορτοφόλι σας υποστηρίζοντας πράσινες εταιρείες και αγοράζοντας λιγότερα, καλύτερης ποιότητας μη αναλώσιμα.

Για πιο άμεσο αντίκτυπο, αξιοποιήστε το ταλέντο σας. Ρωτήστε αν ο εργοδότης σας είναι αφοσιωμένος σε στόχους που βασίζονται στην επιστήμη και αν είναι σε καλό δρόμο για να τους επιτύχει. Αναρωτηθείτε εάν ο εργοδότης σας κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας. Ρίξτε μια κριτική ματιά στο πώς περνάτε τις μέρες σας και αξιολογήστε εάν ο χρόνος και η ενέργειά σας συμβάλλουν στη διόρθωση των πραγμάτων ή στα χειρότερα. Η ζήτηση από το ταλέντο είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τις εταιρικές επενδύσεις και μπορείτε να επιλέξετε πού θα επενδύσετε τον χρόνο σας.

Εάν έχετε εξουσία, χρησιμοποιήστε την
Τέλος, εάν είστε σε θέση εξουσίας, χρησιμοποιησετο. Η ομάδα μου δούλεψε τους τελευταίους έξι μήνες Πράσινη Συμμαχία να εντοπίσουμε τις πιο συναρπαστικές ευκαιρίες για την Deloitte Βόρεια και Νότια Ευρώπη να επιταχύνει λύσεις για το κλίμα και τη φύση, μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Εντοπίσαμε θέματα προτεραιότητας: βιώσιμα συστήματα τροφίμων, βιώσιμες μεταφορές και κινητικότητα, κυκλικά υλικά και δομημένο περιβάλλον, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φυσικό κεφάλαιο, βιώσιμες πόλεις και πράσινες δεξιότητες και συγκεκριμένες ευκαιρίες σε καθεμία από αυτές. Τους επόμενους μήνες θα εργαστούμε με τους συναδέλφους και τους πελάτες μας για να δημιουργήσουμε συνασπισμούς για αλλαγή.

Εάν είστε σε θέση εξουσίας, αναρωτηθείτε «τι είναι αυτό πλέον Η ομάδα μου και ο οργανισμός μου μπορούν να κάνουν;», και στρέψτε τις δυνάμεις, τους πόρους και τις σχέσεις σας προς το να κάνετε αυτά τα πράγματα.

Είναι δυνατό να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας ώστε να γίνει καθαρό μηδέν και θετικός στη φύση, αλλά είναι επίσης μια δουλειά παντού και σας χρειαζόμαστε. Φέρτε το μυαλό σας, την καρδιά σας και τις καλύτερες ιδέες σας. Θα φέρω την αντηλιακή κρέμα.

Η ομάδα WorldClimate της Deloitte συνεργάζεται με Green Alliance για το έργο Gamechangers να εντοπίσει τις καλύτερες ευκαιρίες για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών να συμβάλει στη μετάβαση σε έναν καθαρό μηδενικό, θετικό στη φύση κόσμο.