Το ROI του Going Remote

Το ROI του Going Remote

September 30, 2022 0 Von admin

Συχνά ζητείται από τους διευθυντές να κάνουν περισσότερα με λιγότερα. Η εύρεση τρόπων για να αποκτήσετε ένα «πλεονέκτημα» από οικονομικά ή ταλέντο είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα αφού τόσοι πολλοί ένιωσαν τις σκληρές οικονομικές επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας. Ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να αποκτήσετε κορυφαία ταλέντα και να μειώσετε τα αποτελέσματα είναι να υιοθετήσετε έναν απομακρυσμένο χώρο εργασίας.

Εξοικονόμηση παξιμαδιών και μπουλονιών

Σύμφωνα με την Κατάσταση σύνδεσης Χώροι εργασίας μετά την πανδημία, όταν οι ενώσεις κάθισαν και υπολόγισαν την απόδοση της επένδυσης (ROI) της μετάβασης από απόσταση, βρήκαν θετικά ή ουδέτερα αποτελέσματα. Ένα σκληρό οικονομικό περιβάλλον δεν εμπόδισε την κερδοφορία για το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό. Υπάρχουν πολλά οφέλη από την απομακρυσμένη εργασία πέρα ​​από τα απλά οικονομικά οφέλη της απελευθέρωσης ή της μείωσης του χώρου γραφείου. Εκτός από το κόστος ακίνητης περιουσίας και την εξοικονόμηση φόρου που σχετίζεται με αυτά, οι οργανισμοί που πηγαίνουν απομακρυσμένα μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα σε:

  • Καθαρισμός (ειδικά ο βαθύς καθαρισμός που απαιτείται από πολλούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας)
  • Υποτροφίες στάθμευσης ή δημόσιας συγκοινωνίας
  • Βοηθητικά προγράμματα
  • Χαρτί
  • Εκτύπωση
  • Τρόφιμα (είτε ποτά, σνακ ή καφετέρια)

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τη μειωμένη απουσία, επειδή εξαλείφεται το «κρύο γραφείου». Δεν χρειάζεται να αποφασίσουν αν θα μείνουν ή όχι στο σπίτι εάν έχουν βήχα. Η απομακρυσμένη εργασία μπορεί επίσης να αναιρέσει την παρατεταμένη υγεία και τις συνεχείς ανησυχίες που σχετίζονται με τον COVID. Μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να παρακάμψουν τις ανησυχίες σχετικά με τη θέσπιση εντολών εμβολίων και την επιβολή της χρήσης μάσκας. Εξαλείφει επίσης την ανάγκη για τους εργαζόμενους να χάσουν την εργασία τους λόγω καραντίνας εάν εκτεθούν στον COVID. Ο χρόνος, τα χρήματα και τα χέρια που βιώνουν πολλοί οργανισμοί για αυτά τα ζητήματα παύουν να υφίστανται όταν δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα γραφείο.

Δέσμευση και Διατήρηση Εργαζομένων

Οι εργοδότες που εγκαθιστούν εργασία εξ αποστάσεως μπορούν επίσης να δουν αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων τους. ΕΝΑ Η μελέτη του Stanford βρήκε ότι οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι ήταν 13% πιο παραγωγικοί από τους ομολόγους τους. Στην πραγματικότητα, „Ο καθηγητής του Stanford Graduate School of Business, Nicholas Bloom, λέει ότι η απαίτηση από τους υπαλλήλους να είναι στο γραφείο είναι μια ξεπερασμένη εργασιακή παράδοση, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης. Μια τέτοια ακαμψία αγνοεί τις σημερινές εξελιγμένες μεθόδους επικοινωνίας και μακροχρόνιες μετακινήσεις και στην πραγματικότητα βλάπτει τις εταιρείες και τους εργαζόμενους».

Παρέχοντας ευελιξία, οι εργοδότες βελτιώνουν τη δέσμευση και τη διατήρηση των εργαζομένων, αποφεύγοντας έτσι ένα κόστος 4.129 $ κόστος ανά μίσθωση, όπως αναφέρεται από έναν Έκθεση συγκριτικής αξιολόγησης SHRM. Ενώ για τους εργαζόμενους, Αναφορές Flexjobs ότι Οι εργαζόμενοι γονείς εξοικονομούσαν περισσότερα από 200 $ την εβδομάδα ενώ «ο μέσος άνθρωπος μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 4.000 $ ετησίως δουλεύοντας εξ αποστάσεως».

Με τον αριθμό των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας σε υψηλό όλων των εποχών, υπάρχει σημαντικός ανταγωνισμός για ταλέντα υψηλής απόδοσης και ποιότητας σε διάφορους τομείς. Η εξ αποστάσεως πρόσληψη αμφισβητεί την «απαίτηση» για τοπικές προσλήψεις διευρύνοντας σημαντικά την εμβέλεια της ομάδας υποψηφίων. ο Εφημερίδα της Λογιστικής υποστηρίζει ότι «Η εξάλειψη των γεωγραφικών ορίων στις προσλήψεις μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρει κανείς ειδικευμένους εργαζομένους σε ζήτηση… Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των ταλαντούχων εργαζομένων που θέλουν να εγκαταλείψουν πιο ακριβές, πολυσύχναστες πόλεις και να εγκατασταθούν αλλού».

Το να δίνετε στους υπαλλήλους την ευελιξία να εργάζονται όπου και όποτε θέλουν δείχνει ότι τους εμπιστεύεστε. Με τη σειρά τους, είναι πιο αφοσιωμένοι και παραγωγικοί στη δουλειά τους. Οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι θέλουν να νιώθουν σεβασμό και εκτίμηση, και όταν το κάνουν, ενισχύει την κερδοφορία και τη διατήρηση ενός οργανισμού.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα

Τα ευέλικτα μοντέλα εργατικού δυναμικού μπορούν να ωφελήσουν την ικανότητα ενός οργανισμού να εξυπηρετεί καλύτερα τις αποστολές, τα μέλη, τους πελάτες και άλλα μέλη του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η απομακρυσμένη εργασία είναι μια εναλλακτική λύση στην ιδέα «κάντε περισσότερα με λιγότερα». Απελευθερώνει πόρους δίνοντας τη δυνατότητα στους οργανισμούς να επιστρέφουν περισσότερα χρήματα στα προγράμματα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η ευέλικτη εργασία είναι το μέλλον της εργασίας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την ενίσχυση της δέσμευσης των εργαζομένων σας σε έναν απομακρυσμένο ή υβριδικό χώρο εργασίας, επικοινωνήστε μαζί μας Για περισσότερες πληροφορίες.