Πώς να χρησιμοποιήσετε το Quora για τη στρατηγική μάρκετινγκ;  8 Συμβουλές για να το κάνετε σωστά

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Quora για τη στρατηγική μάρκετινγκ; 8 Συμβουλές για να το κάνετε σωστά

September 30, 2022 0 Von admin

Το Quora μπορεί να σας φέρει τόνους επισκεψιμότητας και πελάτες.

Αυτές τις μέρες, είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος ερωτήσεων και απαντήσεων.

Οι χρήστες πρέπει να επαληθεύσουν τα ονόματά τους και μπορούν να προσθέσουν γραμμές που προσδιορίζουν την τεχνογνωσία τους, όπως „Προγραμματιστής και σύμβουλος ψηφιακού μάρκετινγκ“ ή „προγραμματιστής ιστού με 8 χρόνια εμπειρίας“.

Αυτό σημαίνει ότι οι απαντήσεις και η επισκεψιμότητα είναι πολύ υψηλότερης ποιότητας από προηγούμενες τοποθεσίες Q&A.

Γιατί οι έμποροι πρέπει να χρησιμοποιούν το Quora

Ποιος χρησιμοποιεί το Quora;

Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, το Quora είναι ένας πολύ καλός τρόπος να το ανακαλύψουν ποια ζητήματα προβληματίζουν την τρέχουσα και πιθανή βάση χρηστών σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσετε την κατεύθυνση του μελλοντικού περιεχομένου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Quora που σχετίζονται με τον κλάδο σας, μπορείτε επιδείξετε την εμπειρία σας στον χώρο και βελτιώστε την εικόνα της επωνυμίας της εταιρείας σας.

Το πιο σημαντικό, μπορείτε να επηρεάσετε τους ανθρώπους ώστε να αρχίσουν να σκέφτονται το πρόβλημα με έναν νέο τρόπο — έναν τρόπο που θεωρεί εξειδικευμένο το προϊόν σας.

Εφόσον έχετε δηλώσει ξεκάθαρα για ποιον εργάζεστε, μπορείτε επίσης να εξηγήσετε πώς το προϊόν σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος κάποιου. Πώς είναι αυτό για το άμεσο μάρκετινγκ;

Είτε μόλις ξεκινάτε με το Quora είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας, δείτε εδώ 8 συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Quora, μια κοινωνική πλατφόρμα για την προώθηση της εταιρείας σας.

1) Μάθετε ποιος σας βλέπει

Κάθε απάντηση παρέχει στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των φορών που προβλήθηκε και τους χρήστες. Αν κάνετε κλικ στο «# προβολές», μπορείτε να δείτε πώς οι αναγνώστες οδηγούνται στις απαντήσεις σας. Βρίσκουν το περιεχόμενό σας μέσω του προφίλ σας, μέσω θεμάτων με ετικέτα ή μέσω τυχαίας περιήγησης;

Quora - χρησιμοποιήστε στατιστικά απαντήσεων για σημαντικές πληροφορίες

Με την επίσκεψη την προσωπική σας σελίδα προβολώνμπορείτε επίσης να λάβετε μια συνολική αξιολόγηση του ποιος είδε τις απαντήσεις σας.

Μια γρήγορη ματιά σε αυτά τα στατιστικά θα σας πει ποιες λεωφόροι μπορούν να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη κάλυψη.

Εξάλλου, το όλο νόημα του μάρκετινγκ μέσω του Quora είναι να επηρεάζεις τους ανθρώπους και να αποκτάς έκθεση για την εταιρεία σου.

Quora-2-προβολές

Παραπάνω, μπορούμε να δούμε ότι το Social Media Marketing φαίνεται να είναι ένα δημοφιλές σημείο αναφοράς για τις απαντήσεις μου. Στο μέλλον, μπορώ να επικεντρωθώ στην απάντηση σε περισσότερες ερωτήσεις στο θέμα του Social Media Marketing ή να επισημάνω σχετικές απαντήσεις με αυτό το θέμα.

2) Η επεξεργασία και η μορφοποίηση είναι ζωτικής σημασίας

Το μεγαλύτερο Quora pet peeve μου είναι να διαβάζω απαντήσεις που είναι κακώς διατυπωμένες, ασαφείς ή εντελώς άσχετες.

Όταν γράφετε μια απάντηση, φροντίστε να το κάνετε επεξεργασία με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε για μια ανάρτηση ή αναφορά ιστολογίου.

Θυμηθείτε: θέλετε να κάνετε θετική εντύπωση στον αναγνώστη και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του.

Οταν πρόκειται για μορφοποίηση, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία επεξεργασίας κειμένου της Quora. Αναλύστε μια μεγάλη ανάρτηση σε αριθμημένα ή κουκκίδες για εύκολη ανάγνωση και σάρωση.

Δώστε έμφαση σε ένα συγκεκριμένο τμήμα κατά βιδώνοντας ή πλάγια γραφή το κείμενό σας (οι υπογραμμίσεις κάνουν το κείμενο πιο δύσκολο στην ανάγνωση).

Θέλετε να μάθετε πώς να προσθέτετε συνδέσμους στο Quora;

Όταν επικολληθούν στο Quora, οι σύνδεσμοι ενημερώνονται αυτόματα για να αντικατοπτρίζουν τον τίτλο της σελίδας προορισμού. Επεξεργαστείτε τους συνδέσμους σας έτσι ώστε διαβάστε φυσικά μέσα στην πρόταση. Για παράδειγμα:

Προκαθορισμένο: Οι προσφορές σε πραγματικό χρόνο αναμένεται να αυξηθούν κατά 72% φέτος (Οι προσφορές σε πραγματικό χρόνο εκτινάσσονται στα ύψη και αναμένεται να φτάσουν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά μέχρι το 2016).

Επεξεργάστηκε: Η υποβολή προσφορών σε πραγματικό χρόνο είναι αναμένεται να αυξηθεί κατά 72% φέτος.

Βλέπεις τη διαφορά?

3) Μια εικόνα αξίζει… Μάθετε πώς να προσθέτετε εικόνα στο Quora

Ένα πράγμα που ασπάζονται πολλά κορυφαία Quorans είναι η χρήση του εικόνες για να βοηθήσετε να καταλάβετε το νόημα.

Προφανώς, οι σωστά επιλεγμένες φωτογραφίες μπορούν να υποστηρίξουν οπτικά την άποψη σας. Μερικοί χρήστες θα φτάσουν στο σημείο να δημιουργήσουν μοναδικές εικόνες για κάθε ανάρτηση (δείτε Οι απαντήσεις του Oliver Emberton για μερικά σπουδαία παραδείγματα).

Επιπλέον, σε μια προβολή λίστας απαντήσεων, η πρώτη φωτογραφία σε μια ανάρτηση θα εμφανίζεται ως μικρογραφία δίπλα στην προεπισκόπηση κειμένου.

Οι αναγνώστες έλκονται φυσικά από τις εικόνες και αυτό θα τους παρακινήσει να κάνουν κλικ και να διαβάσουν αυτά που έχετε να πείτε.

Ρίξτε μια ματιά: μέσα σε μια μεγάλη τροφοδοσία, ποιο είναι πιο ελκυστικό για εσάς;

Quora-3-φωτογραφίες

4) Πώς να λάβετε περισσότερες θετικές ψήφους στο Quora

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις Οσο πιο γρηγορα γινεται αφού έχει αναρτηθεί. Η ερώτηση θα είναι φρέσκια στο μυαλό του ερωτώντος και είναι πιο πιθανό να υπερψηφίσει την απάντησή σας ή να σας απασχολήσει περαιτέρω.

Το να φτάσετε πρώτα εκεί σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να ανταγωνιστείτε άλλες απαντήσεις – σίγουρα δεν θέλετε να επαναλάβετε τις ιδέες κάποιου άλλου.

Επιπλέον, εάν οι απαντήσεις στην ίδια ερώτηση έχουν τον ίδιο αριθμό θετικών ψήφων, οι παλαιότερες απαντήσεις τείνουν να μένουν πιο κοντά στην κορυφή, δηλαδή φρέσκα μάτια και περισσότερους αναγνώστες!

5) Γίνετε ακόμα πιο κοινωνικοί

Σύνδεση Ο λογαριασμός σας Quora με τους λογαριασμούς σας Facebook, LinkedIn, Twitter, Tumblr ή WordPress επιτρέπει την εύκολη κοινή χρήση των απαντήσεών σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Αμέσως αφού απαντήσετε ή υποβάλετε μια ερώτηση, μια αυτόματη ενημέρωση θα προωθηθεί στις άλλες πλατφόρμες σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσελκύσετε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο Quora—ειδικά εκείνους που ενδιαφέρονται ήδη για αυτά που έχετε να πείτε.

6) Μην γίνετε θύμα της κατάρρευσης της απάντησης!

Η απάντησή σας μπορεί να είναι κρυφή ή „συμπτυγμένη“ για διάφορους λόγους:

  • Εάν η απάντησή σας είναι πολύ αρνητική
  • Εάν οι βελτιώσεις απαντήσεων που προτείνονται από τον συντονιστή δεν έχουν αντιμετωπιστεί εγκαίρως
  • Εάν δεν έχετε υποβάλει επαλήθευση με πραγματικό όνομα για τον λογαριασμό σας

Ενώ ο πρώτος παράγοντας είναι άκρως υποκειμενικός, οι δύο τελευταίοι αντιμετωπίζονται εύκολα. Ελέγχετε τακτικά τις ειδοποιήσεις σας για τυχόν επείγοντα ζητήματα.

Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας συνδέοντάς τον με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (μια win-win!).

Η ορατότητα είναι το κλειδί— μην αφήνετε αυτά τα θέματα άλυτα!

7) Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των απαντήσεών σας στο Quora

Οι καλύτερες απαντήσεις δίνουν στατιστικές, πηγές και παραπομπές—συγκεκριμένες, συγκεκριμένες λεπτομέρειες που υποστηρίζουν το επιχείρημά σας. Οι προσωπικές ιστορίες είναι επίσης εξαιρετικά εργαλεία (και μερικές φορές είναι οι πιο επιτυχημένες απαντήσεις), αλλά απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν.

Quora-4-sources

Για κάθε γεγονός ή σχήμα, συνδέστε την πηγή αναφοράς. Εάν έχετε ήδη δημοσιεύσει μια ανάρτηση ιστολογίου ή μια λευκή βίβλο που περιέχει αυτές τις πληροφορίες, συνδέστε ξανά σε αυτήν για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα!

8) Να είστε γνήσιοι

Μερικές φορές, βλέπω τις πιο ανόητες ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Quora. Μιλώ για ερωτήσεις σε επίπεδο Yahoo Answers όπως „Μπορείς να μου φτιάξεις ένα επιχειρηματικό σχέδιο; Εδώ είναι η ιστοσελίδα μου.“ ή „Πώς κάνω μάρκετινγκ;“

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, αντισταθείτε στην παρόρμηση να δώσετε σαρκαστικές, συγκαταβατικές απαντήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι εκπροσωπείτε την εταιρεία σας μέσω του Quora και όλες οι ενέργειές σας μπορούν να αντανακλούν το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας σας. Επιπλέον, οι απαντήσεις για αστεία θα καταρρεύσουν από τους συντονιστές, οπότε μην χάνετε το χρόνο σας.

Αφ ‚ετέρου, καλοσχεδιασμένες απαντήσεις ενισχύουν τη φήμη σας και μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες. Εάν κάποιος με σημαντικό αριθμό ακολούθων υπερψηφίσει την απάντησή σας, προωθείται και σε όλους τους συνδρομητές του.

Συμπέρασμα – Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Quora!

Γνωρίζουμε ήδη την έννοια του Quora και ότι αυτή η κοινωνική πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει τη στρατηγική μάρκετινγκ σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook και το Twitter είναι εξαιρετικοί δρόμοι για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να διαδώσετε τη λέξη για την εταιρεία σας, αλλά μην παραμελείτε άλλες ισχυρές πλατφόρμες όπως η Quora.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Πάρτε την περιέργεια και απαντήστε!

Θέλετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση στο Pinterest; Χρησιμοποιήστε αυτήν την εικόνα.

Χρησιμοποιείτε το Quora στην κοινωνική σας στρατηγική 8 συμβουλές για να το κάνετε σωστά