Πώς να πείσετε την ηγεσία ότι ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας είναι το καλύτερο

Πώς να πείσετε την ηγεσία ότι ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας είναι το καλύτερο

September 30, 2022 0 Von admin

Τον Μάρτιο του 2020, το 85% των ενώσεων δήλωσαν ότι το προσωπικό τους εργαζόταν κυρίως επί τόπου. Ένα χρόνο αργότερα, μόνο το 8% αυτών των ενώσεων σχεδιάζουν να επιστρέψουν στο παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου τους. Αυτή είναι μόνο μία από τις δραματικές αλλαγές που αποκαλύφθηκαν από το Έρευνα για το State of Association Workplaces Post-Pandemic Survey από την Achurch Consulting and Association TRENDS.

Οι περισσότερες ενώσεις υιοθετούν τώρα ένα υβριδικό ή απομακρυσμένο μοντέλο εργασίας. Τι γίνεται όμως αν ο σύλλογός σας σχεδιάζει να τηρήσει το παλιό status quo; Πώς μπορείτε να πείσετε την ηγεσία του εθελοντή ή/και του προσωπικού σας ότι ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας είναι η καλύτερη επιλογή για την ένωση σας;

Πρόκληση: γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αυτού που θέλει το διοικητικό συμβούλιο (ή ο διευθύνων σύμβουλος) και αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι

Είναι τρυπημένο στο κεφάλι κάθε CAE: το σανίδα πρέπει να επικεντρωθεί σε στρατηγικές αποφάσεις ενώ στελέχη του προσωπικού επικεντρωνομαι σε επιχειρησιακές αποφάσεις. Ωστόσο, δεν πήραν όλοι αυτό το σημείωμα. Σε ορισμένες ενώσεις, το διοικητικό συμβούλιο ασκεί αδικαιολόγητη επιρροή στις αποφάσεις που αφορούν τον χώρο εργασίας. Ορισμένοι από αυτούς τους πίνακες πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει προσωπικό που εργάζεται μαζί σε ένα μέρος. Η αντίστασή τους στην υβριδική ή απομακρυσμένη εργασία είναι αινιγματική όταν αμέτρητες μελέτες δείχνουν τα οφέλη ενός ευέλικτου μοντέλου εργασίας.

Συχνά ευθύνεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Εάν τα ηλικιωμένα μέλη κυριαρχούν στο διοικητικό συμβούλιο σας, θα μπορούσαν να είναι προκατειλημμένα προς παλαιότερους τρόπους εργασίας – τον κόσμο που γνώριζαν πάντα. Αλλά δεν είναι πάντα ζήτημα γενεών. Μερικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι προκατειλημμένα προς αυτό που βλέπουν στην επαγγελματική τους ζωή. Αν πάνε στο γραφείο κάθε μέρα, δεν βλέπουν γιατί δεν μπορείς και εσύ. Δεν εξετάζουν πάντα τι είναι καλύτερο για την παραγωγικότητα, τη διατήρηση και την πρόσληψη του προσωπικού της ένωσης.

Ίσως δεν είναι το διοικητικό συμβούλιο αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης που δεν συμβαδίζει με τις τάσεις στην απασχόληση. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο, δεδομένων των πολλών πρωτοσέλιδων που βλέπουμε σχετικά με τη διοίκηση που θέλει οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο ενώ οι εργαζόμενοι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι. Συζητήστε με τους υπαλλήλους ή για να συγκεντρώσετε βαθύτερα δεδομένα, κάντε μια εκτίμηση για να μάθετε τι προτιμούν και πώς λειτουργούν καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε επίσης τι προτιμούν οι επαγγελματίες στον κλάδο των ενώσεων. Εξάλλου, είναι τα άτομα που μπορεί να χρειαστεί να προσλάβετε στο μέλλον.

Οφέλη ενός ευέλικτου μοντέλου εργασίας που υποστηρίζονται από την έρευνα

Έχουμε δει τους πελάτες μας και πολλές άλλες ενώσεις να αποκομίζουν τα πολλά οφέλη της απομακρυσμένης εργασίας και οι ερευνητές συμφωνούν ότι έχει τα πλεονεκτήματά της. Μπορείτε να ανατρέξετε στις παρακάτω πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να θέσετε την υπόθεσή σας στον πίνακα.

 • Μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Μια μελέτη του Stanford διαπίστωσε ότι οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι ήταν 13% πιο παραγωγικοί από τους ομολόγους τους. Όταν δημιουργείτε πρωτόκολλα επικοινωνίας και συναντήσεων, οι εργαζόμενοι έχουν ακόμη περισσότερο χρόνο για εστιασμένη, παραγωγική εργασία, καθώς ελαχιστοποιούνται οι περισπασμοί και οι περιττές εργασίες.
 • Αυξημένη λειτουργική αποτελεσματικότητα. Το προσωπικό γίνεται πιο σκόπιμο στη χρήση της τεχνολογίας, καθώς εξουσιοδοτεί όλη την επικοινωνία, τη συνεργασία και την κοινή χρήση δεδομένων. Οι απουσίες μειώνονται επειδή το προσωπικό δεν χρειάζεται πλέον να παίρνει άδεια για τα ραντεβού με τον γιατρό, ένα μικρό κρυολόγημα – ή τα μυρίσματα ενός παιδιού.
 • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την απόκτηση και διατήρηση ταλέντων. Οι άνθρωποι αναζητούν μια πιο υγιή ισορροπία εργασίας/ζωής και εργοδότες που μπορούν να παρέχουν την ευελιξία στο χώρο εργασίας που το επιτρέπει. Απολαμβάνουν τον τρόπο ζωής χωρίς μετακινήσεις και τον επιπλέον χρόνο και χρήματα που εξοικονομεί.
 • Βελτιωμένη ευημερία του προσωπικού. Εφόσον η οργανωτική κουλτούρα σέβεται τα όρια εργασίας/ζωής, οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι δεν είναι τόσο αγχωμένοι όσο όταν προσπαθούσαν να ταχυδακτυλουργήσουν τις ώρες γραφείου και τις μετακινήσεις τους με προσωπικές ευθύνες. Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι έχουν τόσο τον ήσυχο χρόνο όσο και τη συντροφικότητα που χρειάζονται. Έχουν μεγαλύτερη αυτονομία σχετικά με το πότε και πού κάνουν την εργασία τους, κάτι που οδηγεί σε αυξημένα εγγενή κίνητρα και βελτιωμένο ηθικό.
 • Χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Αναμεταξύ συμμετέχοντες στην έρευνα του συλλόγου μας που προσπάθησε να υπολογίσει την απόδοση επένδυσης (ROI) για την ύπαρξη απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού, το 89% είπε ότι ήταν μια ευνοϊκή απόδοση. Ορισμένα από τα οικονομικά τους κέρδη προήλθαν από την απελευθέρωση ή τη μείωση του χώρου γραφείων. Από εκείνες τις ενώσεις που μίσθωσαν χώρους γραφείων το 2020:
  • Το 19% δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση και θα επιλέξει μικρότερο χώρο ή καθόλου χώρο.
  • Το 18% θα διατηρήσει μερικά ή όλα, αλλά θα επανατοποθετήσει τους χώρους εργασίας.
  • Το 6% θα κρατήσει μερικά ή όλα αλλά θα εκμισθώσει μερίδες.

Το αποτέλεσμα τους βελτιώθηκε επίσης χάρη στα χαμηλότερα έξοδα για φόρους ακίνητης περιουσίας, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υπηρεσίες καθαριότητας, έπιπλα γραφείου, είδη κουζίνας, επιδόματα στάθμευσης ή δημόσιας μεταφοράς, χαρτί και εκτύπωση. Οι ενώσεις με απομακρυσμένους χώρους εργασίας μπορούν να επανεπενδύσουν αυτά τα κεφάλαια στα προγράμματα και στους ανθρώπους τους.

Η ευέλικτη εργασία είναι το μέλλον της εργασίας

Ενημερώστε το διοικητικό συμβούλιο σας πόσο γρήγορα και οριστικά έχει αλλάξει η αγορά ταλέντων των ενώσεων τον τελευταίο χρόνο. Οι επαγγελματίες που θέλετε να προσλάβετε δεν αναζητούν μόνο τοπικά νέες θέσεις εργασίας. κοιτάζουν σε εθνικό και ακόμη και παγκόσμιο επίπεδο σε εργοδότες που προσφέρουν ένα υβριδικό ή απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας.

Τα στελέχη της ένωσης πρέπει να έχουν την ευελιξία να επιλέξουν το καλύτερο μοντέλο εργασίας για τον οργανισμό τους — απομακρυσμένο ή υβριδικό. Μάθετε τι θέλουν οι υπάλληλοί σας και φτιάξτε μαζί το μέλλον σας. Μια συνεργατική προσέγγιση στο χώρο εργασίας σας θα εξασφαλίσει την υποστήριξή τους καθώς αντιμετωπίζετε μαζί τις προκλήσεις.

Για να μάθετε για την εμπειρία εκατοντάδων άλλων ενώσεων καθώς μετακόμισαν σε έναν υβριδικό ή απομακρυσμένο χώρο εργασίας, καθώς και τις πληροφορίες μας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας, κάντε λήψη του Έρευνα για το State of Association Workplaces Post-Pandemic Survey.