Πώς θα μοιάζουν οι Σύλλογοι μετά την πανδημία;

Πώς θα μοιάζουν οι Σύλλογοι μετά την πανδημία;

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Πώς θα μοιάζουν οι ενώσεις μετά την πανδημία; Αυτή είναι η καρδιά αυτού που ζητήσαμε από εκατοντάδες ανώτερους ηγέτες των συλλόγων Έρευνα για το State of Association Workplaces Post-Pandemic Survey. Οι απαντήσεις παρέχουν στους ηγέτες της Ένωσης την άνευ προηγουμένου ευκαιρία να μάθουν από το πείραμά τους με την καταναγκαστική εργασία από το σπίτι (WFH). Τώρα μπορούν εκ προθέσεως να δημιουργήσουν μια μελλοντική δομή εργατικού δυναμικού που εξυπηρετεί εξίσου την αποστολή τους, μέλη, και υπαλλήλους.

Να τι μάθαμε

Τι ξεκίνησε ουσιαστικά καθώς ένα πείραμα WFH δύο εβδομάδων εξελίχθηκε σε μια ευέλικτη επανάσταση WFH. Η απόδειξη?

  • Το 96% των ενώσεων σχεδιάζει να συμπεριλάβει την εξ αποστάσεως εργασία στο μελλοντικό τους μοντέλο εργατικού δυναμικού.
  • Το 79% των ενώσεων σχεδιάζει/εξετάζει ένα υβριδικό ή πλήρως απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό.
  • Το 80% των συλλόγων που παρουσίασαν μείωση του καθαρού εισοδήματος οποιουδήποτε επιπέδου – καθώς και το 97% των συλλόγων που παρουσίασαν οποιοδήποτε επίπεδο αύξησης του καθαρού εισοδήματος – σχεδιάζουν να υιοθετήσουν ένα μοντέλο εργατικού δυναμικού πιο απομακρυσμένου.
  • Το 65% των συλλόγων πρόσθεσαν ή ενημέρωσαν τα σχέδια εργασίας τους από απόσταση τον τελευταίο χρόνο.
  • Λιγότερο από το 1% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον χώρο γραφείου.

Όπως λένε «Αυτό που σε έφερε εδώ, δεν θα σε πάει εκεί». Οι κορυφαίοι οργανισμοί θα μάθουν από τις εμπειρίες τους τους τελευταίους 18 μήνες και θα εξελίξουν τους οργανισμούς τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μετά την πανδημία. Καθώς επαναξιολογούν την παλιά τους προσέγγιση «Εργασία από το γραφείο», οι ηγέτες των συλλόγων θα πρέπει να επινοήσουν σκόπιμα ένα βιώσιμο μοντέλο εργατικού δυναμικού με εξ αποστάσεως εστίαση για το μέλλον.

Σημαντικά ευρήματα

Η Achurch Consulting and Association TRENDS συνεργάστηκε στο Κατάσταση σύνδεσης Χώροι εργασίας μετά την πανδημία αναφορά για τον εντοπισμό των επιπλοκών που συνεπάγεται ένας στοχαστικός επανασχεδιασμός μοντέλου εργατικού δυναμικού. Οι γνώσεις μας, που προέρχονται από χρόνια εμπειρίας, φωτίζουν μια πορεία προς τα εμπρός για τους ηγέτες των συλλόγων στη λήψη αποφάσεων. Με την υιοθέτηση και την εφαρμογή των Βασικών πληροφοριών που περιγράφονται στην έκθεση, οι ενώσεις μπορούν να σχεδιάσουν το δικό τους σκόπιμα εργασιακό χώρο που να είναι δυναμικός, ευέλικτος και κατασκευασμένος για να διατηρήσει την επιτυχία τους στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι για να ευδοκιμήσουν, οι ενώσεις και οι ηγέτες τους θα πρέπει:

  • Αντιμετωπίστε τις ανησυχίες σχετικά με την επικοινωνία και τις επιπτώσεις στην οργανωτική κουλτούρα σε ένα υβριδικό περιβάλλον.
  • Επαναξιολογήστε τις πολιτικές γύρω από το πού πραγματοποιείται η εργασία για να κατανοήσετε πόσο είναι διατεθειμένοι να επεκτείνουν την έννοια της WFH.
  • Σκεφτείτε πώς τα τρέχοντα συστήματά τους επιτρέπουν τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα.
  • Αλλάξτε τη νοοτροπία τους από την «κατεύθυνση των εργαζομένων» στην «πρόσβαση ταλέντων».

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις, τις λύσεις και τις γνώσεις συσχέτισης μετά την πανδημία σχετικά με μια απομακρυσμένη πορεία προς τα εμπρός, κάντε κλικ εδώ.