Πότε να επιλέξετε το Butternut Squash από τον κήπο σας

Πότε να επιλέξετε το Butternut Squash από τον κήπο σας

April 23, 2023 0 Von admin

Από τη μέρα που σκάνε τα μπουμπούκια της κολοκυθιάς σου, όταν τα μπουμπούκια της κολοκυθιάς ανοίγουν νωρίς, όταν οι μπουμπούκια αρχίζουν να ανθίζουν και να καρποφορούν, όταν ωριμάζουν πλήρως και είναι έτοιμα για συγκομιδή έως ότου πλησιάσει ο χειμερινός λήθαργος και επαναλάβετε τον κύκλο ζωής του κολοκυθιού για άλλη μια φορά , ξέρετε ότι είναι μια δύσκολη διαδρομή που σας περιμένει όλο το χρόνο.

Κάθε στάδιο θα απαιτούσε διάφορες προετοιμασίες στρατηγικού χρόνου και τεχνικής φροντίδας. Είστε σίγουροι ότι έχετε κατακτήσει όλες τις διαδικασίες φύτευσης, από πότε πρέπει να σπείρετε τους σπόρους μέχρι πότε να μαζέψω κολοκυθάκι; Ανάμεσα σε αυτές τις φάσεις, πώς ξέρετε πότε είναι ώριμη μια κολοκύθα με καρύδα και έτοιμος για συγκομιδή; Και ακόμα πιο πέρα, έχετε μάθει πώς να αποθηκεύετε μια πλούσια σοδειά για μακροπρόθεσμη κράτηση φαγητού;

Εάν αυτά είναι τα πράγματα που σας μπερδεύουν όλη την ώρα, τότε καλώς ήρθατε στο πλήρωμα, παιδιά, καθώς εδώ είναι το μέρος για να παρουσιάσετε μια διαδρομή τεχνογνωσίας για όλα τα παραπάνω θέματα, ειδικά για πότε να μαζέψετε κολοκυθάκια από τον κήπο σας και πώς να τα αποθηκεύσετε. Ας σκάψουμε!

Πότε να επιλέξετε το Butternut Squash; – Η καλύτερη εποχή του χρόνου!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ωριμάσει πλήρως η κολοκυθιά;

Σκουός Butternut, μερικές φορές χαρακτηρισμένο ως χειμωνιάτικη σκουός, ειρωνικά σέρνεται μέσα από μια εμφανώς άφθονη σοδειά σε περίπτωση που σπαρθεί από την άνοιξη, σε αντίθεση με το όνομά του. Το κολοκυθάκι με βουτυρόκοκκο απαιτεί 110-120 ημέρες για να μαλακώσει, οπότε φροντίστε να αφήσετε τη σοδειά να ξεκουραστεί μέχρι να σφίξει η φλούδα και να γίνει μπεζ, απαλό πορτοκαλί ή πλούσιο χρυσαφί μαύρισμα στο έλεος των διαφορετικών ποικιλιών.

καλύτερη εποχή για τη συγκομιδή κολοκυθιού
Τα τέλη Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου είναι η καλύτερη εποχή συγκομιδής για το Butternut Squash

Η πολυαναμενόμενη στιγμή για να κάνετε τη συγκομιδή του κολοκυθιού σας!

Εάν έχετε υπερυψωμένα κρεβάτια από κολοκυθάκια βουτύρου εδώ και χρόνια, πρέπει να έχετε συνειδητοποιήσει ότι η καλλιέργεια του κολοκυθιού είναι ένα χειμερινή επιχείρηση κηπουρικής από εντερικά συναισθήματα. Η επιλογή να φυτέψετε τους σπόρους σας την άνοιξη και να θερίσετε τους καρπούς το χειμώνα θα βοηθήσετε τα κολοκυθάκια σας να αποκτήσουν τις καλύτερες μορφές τους.

Το να στρώνετε το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς σας στο αμπέλι και να περιμένετε μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου είναι κρίσιμες συμβουλές για την κολοκύθα ώστε να επιτύχει πλήρως τις χοντρές φλούδες που επιθυμείτε για το χειμερινό θησαυροφυλάκιο, υποθέτοντας ότι έχετε θερίσει την κολοκύθα σας πριν από το πρώτος παγετός.

Φροντίστε να προσέχετε την πρόγνωση του καιρού, καθώς ένας πικρός παγετός θα ερεθίσει την κολοκύθα σας και θα προκαλέσει μεγαλύτερο κίνδυνο σήψης. Και κάτι άλλο που πρέπει να πιάσετε, παρακαλώ σπείρετε τους σπόρους από την άνοιξη για να μην χάσετε την πιο ευχάριστη στιγμή για τη συγκομιδή σας όταν καλλιέργεια κολοκυθιού.

Πλήρως ώριμο κολοκυθάκι βουτύρου με ματ μπεζ φλούδα
Πλήρως ώριμο κολοκυθάκι βουτύρου με ματ μπεζ φλούδα

Πώς ξέρετε πότε το Butternut Squash είναι έτοιμο;

Μέχρι στιγμής, εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα μάθετε για να προσδιορίσετε το σημείο ωρίμανσης της κολοκυθιάς σας:

Κατά μήκος

Σχεδόν όλο το butternut το σκουός ωριμάζει περίπου 8-12 ίντσες σε μήκος, ενώ η καλοκαιρινή ποικιλία κολοκύθας, όπως το patty pan, δείχνει σημάδια ώριμων σημείων στις 6 ίντσες ήδη. Αλλά και πάλι, ανάλογα με τις χαρακτηριστικές πρακτικές και τις ποικιλίες της γεωργίας, όπως το αν εργάζεστε οργανικές τακτικές κηπουρικής ή όχι συγκεκριμένα, τα μεγέθη στα οποία μεγαλώνει η κολοκυθιά θα διαφέρουν ανάλογα.

Σημαντικά, το γόνιμο έδαφος θα θρέψει μεγαλύτερα ωριμασμένα κολοκυθάκια. Μέρα με τη μέρα, θυμηθείτε να παρακολουθείτε προσεκτικά το σκουός και να παρακολουθείτε το μήκος του. Μόλις η κολοκύθα σταματήσει να αναπτύσσεται, σχεδόν πρόκειται να συλλεχθεί.

By Rind Color

Δεν είναι πραγματικά εύκολο να το μαζέψετε αν είναι ακόμα πρασινωπό με σκούρες πράσινες ραβδώσεις. Μόλις ωριμάσει η κολοκύθα, οι γραμμές θα εξαφανιστούν κατά μήκος του φλοιού. Μείνετε συντονισμένοι για μερικές ακόμη εβδομάδες και θα δείτε τη χρωματική μετάβαση.

Η κολοκύθα σας θα είναι έτοιμη για συγκομιδή όταν γίνει ένα ματ μπεζ, βαθύ χρυσαφένιο μαύρισμα ή απαλό πορτοκαλί απόχρωση κοντά στο στέλεχος με αμελητέα ποσότητα πράσινων λωρίδων. Αυτό είναι εντελώς διακριτό με το κέρινο και λείο κέλυφος της άγουρας κολοκύθας.

Young and Green Butternut Squash
Young and Green Butternut Squash

Από την εμφάνιση του στελέχους

Δεν είναι ακόμα ώριμο, τουλάχιστον όχι έως ότου τα πράσινα χυλώδη στελέχη δεν έχουν σαπίσει καθόλου. Όταν το στέλεχος γίνει ζαρωμένο, μαυρισμένο και σκληρό, η κολοκύθα είναι έτοιμη για συλλογή.

Το Butternut Squash είναι άγουρο αν το νύχι σας μπορεί να τρυπήσει μέσα από τη φλούδα
Το Butternut Squash είναι άγουρο αν το νύχι σας μπορεί να τρυπήσει μέσα από τη φλούδα

Με το Feeling The Rind

Με μια πιο άμεση έννοια, χρησιμοποιήστε το νύχι σας για να νιώσετε το φλούδα κολοκυθιού βουτύρου και δείτε αν μπορείτε να τρυπήσετε το δέρμα. Ίσως, αν μπορείτε ακόμα, τότε η καλλιέργεια κατά κάποιο τρόπο δεν είναι τέλεια ώριμη. Στην εξωτερική πλευρά της ώριμης κολοκυθιάς, το δέρμα θα είναι τραχύ και δύσκολο να τρυπηθεί.

Από τον ήχο

Το Butternut squash αποτελείται από 80% πολτό εσωτερικά, που σημαίνει ότι θα ακούσετε μια βαθιά ηχώ όταν το χτυπάτε (ο ήχος θα πρέπει να είναι μια σειρά από κοφτερά BUM, BUM, BUM). Σε περίπτωση νεαρής ή χαλασμένης κολοκυθιάς, θα πρέπει να υπάρχει ένας αόριστος ήχος (μπιμ, μπιμ, μπιμ).

Με δοκιμές νερού μέσω της άνωσης δύναμης του Αρχιμήδη

Αφήστε το αποτέλεσμα μόχλευσης του νερού να καθορίσει εάν η κολοκύθα σας έχει ωριμάσει ή όχι. Λειτουργώντας πανομοιότυπα με έναν μηχανισμό δοκιμής αυγών, εάν το σκουός βυθιστεί βαθιά στον πυθμένα αφού πέσει στο νερό, τότε είναι έτοιμο για συλλογή.

Από την άλλη, αν επιπλέει προς τα πάνω, τότε είτε το σκουός σας είναι ακόμα πράσινο είτε έχει αποσυντεθεί.

Χρήση εργαλείων για την κοπή της κολοκύθας από το αμπέλι αντί για χειροκίνητη περιστροφή
Χρήση εργαλείων για την κοπή της κολοκύθας από το αμπέλι αντί για χειροκίνητη περιστροφή

Πώς να μαζέψετε το κολοκυθάκι χωρίς να το σαπίσετε

Κολοκύθα βουτύρου μπορεί συχνά να είναι δυσκίνητο στην επιλογή. Κατά τη συγκομιδή, ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι να έχετε μερικές ίντσες από το στέλεχος προσαρτημένο στο σώμα για μεγαλύτερη εγγύηση διάρκειας ζωής.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να στρίψετε και να τραβήξετε την κολοκύθα σας μόλις γίνει ωρίμασε στο αμπέλι. Δυστυχώς, δεν είναι όλα τόσο απλά όπως το ABC έτσι. Μόλις το λαχανικό σας στρίψει και γυρίσει χωρίς το στέλεχος, φέρει τον κίνδυνο να είναι ευπαθές.

Για να έχετε βελτιωμένα αποτελέσματα και φράχτες ενάντια στην πρώιμη αποσύνθεση, είναι επιτακτική ανάγκη να αφήσετε περίπου 2 ίντσες του στελέχους συνδεδεμένο με το συγκομιδή κολοκύθας. Υιοθετήστε οπλοστάσια φροντίδας του γκαζόν, όπως ένα ψαλίδι κλαδέματος, ένα ψαλίδι κηπουρικής ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε σκόπιμα τα φρούτα από το αμπέλι. Ταμπονάρετε τη βρωμιά από το δέρμα με ένα υγρό πανί.

Τα κοντά ή καθόλου στελέχη επιτρέπουν στα βακτήρια να παραβιάσουν το βραχύβιο μαλακό σημείο όπου κάποτε κατοικούσε το στέλεχος. Φρούτα που έχουν μελανιάσει, κοπεί ή εξαχθεί από το στέλεχος πρέπει να καταναλωθούν αμέσως. Αφού αφαιρέσετε εντελώς το στέλεχος, φάτε το λαχανικό σας το συντομότερο δυνατόν, καθώς δεν θα αποθηκευτεί καλά.

Ένα άλλο πράγμα που δεν θα συμβιβαστεί καλά με οποιαδήποτε συνθήκη αποθήκευσης είναι το άγουρο σκουός. Δεν θα είναι τόσο γλυκό όσο το ώριμο, αλλά εξακολουθεί να είναι γευστικό.

Μόλις παρατηρήσετε ότι η καλλιέργεια έχει ήδη μαραθεί πριν από το μάδημα, είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον να το σώσετε για κομπόστ αντί να το πετάξετε σε ένα σωρό, όπου μπορεί να δείτε δενδρύλλιο να εκτοξεύεται την επόμενη άνοιξη.

Με τις περίεργες πιθανότητες ότι η κολοκύθα σας έχει πλημμυρίσει με βακτήρια ή ωίδιο Ανακατέψτε ήδη ένα διάλυμα χλωρίνης σε νερό 10:1 και σκουπίστε το στην επιφάνεια πριν το στεγνώσετε στον αέρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε απόθεμα σε ξηρό και δροσερό δωμάτιο.

Πώς να αποθηκεύσετε το Butternut Squash χωρίς κατάχρηση συντηρητικών

Πόσο καιρό το Butternut Squash παραμένει φρέσκο ​​από το αμπέλι;

Αφού κόψετε πρόσφατα το αμπέλι, το άθικτο και ακατέργαστο κολοκυθάκι βουτύρου μπορεί να παραμείνει φρέσκο ​​περίπου έναν έως τρεις μήνες όταν διατηρείται στη σκιά κάτω από τον πάγο, το υπόγειο ή το κελάρι. Θα τα πήγαιναν καλά στο ντουλάπι για έως και 14 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν υποβληθείτε σε κατάλληλη επεξεργασία και αποθήκευση στους 50 έως 70 βαθμούς Φαρενάιτ, η συγκομιδή σας θα διαρκέσει έξι έως οκτώ μήνες.

Συμβατικές μέθοδοι αποθήκευσης

Μέθοδος ωρίμανσης

Εφόσον έχετε ήδη κάνει τη συγκομιδή κολοκυθιού, η ακατέργαστη και μη εκτεθειμένη καλλιέργεια σας θα χρειαστεί σκλήρυνση σε δροσερό και ξηρό μέρος. Για να σκληρύνετε καλά τη φλούδα, πρέπει να αφήσετε το σκουός να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ή δύο εβδομάδες στους 50° έως 70° Fahrenheit για βέλτιστες θερμοκρασίες.

Μην αγοράζετε τις συμβουλές για έναν σημαντικό αριθμό καταλόγων που προτείνουν ωρίμανση για πάνω από μια εβδομάδα για να στοχεύσετε σε πιο σκληρό φλοιό και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αποξηραμένου κολοκυθιού. Καλύτερα να μην το βγάλετε από το παράθυρο όπου θα ήταν πολύ ευαίσθητα στα έντομα. Καθώς δεν θέλετε το φως του ήλιου να επιταχύνει τη φάση ωρίμανσης, αποθηκεύστε τη σοδειά σας σε ένα ριζικό κελάρι, χώρο ανίχνευσης ή κουζίνα.

Μέθοδος κατάψυξης

Δεν υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές για την κατάψυξη της ωμής κολοκύθας, καθώς η υφή μπορεί να αλλοιωθεί και η γεύση θα μπορούσε να αλλοιωθεί. Ωστόσο, κόψτε την ωμή κολοκύθα σας σε κύβους μικρού μεγέθους, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο συντήρησης κατάψυξης.

Τοποθετήστε ένα χαρτί βουτύρου σε ένα επίπεδο δίσκο, απλώστε τους κύβους και αφήστε τους να κρυώσουν. Ελέγξτε ξανά εάν οι κύβοι κολλάνε μεταξύ τους σε περίπτωση που τους έχετε μαζέψει. Προσπαθήστε να το αποφύγετε με κάθε κόστος.

Σφραγίστε την καλά παγωμένη ομάδα σας σε ένα αεροστεγές βάζο ή πλαστική σακούλα με φερμουάρ και παγώστε ξανά.

Μόλις παγώσει τελείως, μεταφέρετε τους παγωμένους κύβους κολοκύθας σας σε ένα αεροστεγές δοχείο ή μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ και καταψύξτε ξανά. Καρφιτσώστε την ημερομηνία αποθήκευσης στα βάζα ή τους αερόσακους σας.

Μέθοδος επεξεργασίας συνοδευτικού

Μια άλλη εναλλακτική λύση για τη διατήρηση της κολοκυθιάς είναι να ψήσετε και να φτιάξετε έναν πουρέ από αυτό πριν το κρυώσετε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον πουρέ σε μικρά αεροστεγή βάζα ή πλαστικά δοχεία που κλειδώνουν με φερμουάρ, όπως και με το ωμό σκουός. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ξεπαγώσετε το μείγμα για να φτιάξετε παιδικές τροφές ή να το σερβίρετε στο πλάι για εσάς μακαρόνια κολοκύθας, σούπας κολοκύθαςσάλτσα κολοκυθιού, κολοκυθόπιτα ή άλλες συνταγές για σκουός.

Οι σπόροι κολοκύθας Butternut είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, ανάλογη με τους ευρέως βρώσιμους σπόρους κολοκύθας. Γι‘ αυτό μπορείτε να τα ψήσετε και να τα σερβίρετε με τον ίδιο τρόπο όπως τα τελευταία.

Συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι το παραπάνω κομμάτι έχει καλύψει όλα τα επίμονα ζητήματά σας από πότε να μαζέψετε το κολοκυθάκι, πώς να καταλάβετε αν έχει ωριμάσει ή όχι και πώς να το αποθηκεύσετε με φυσικό τρόπο για χρήση όλο το χρόνο.

Λάβετε υπόψη σας ότι η κολοκύθα βουτυρακιού ωριμάζει όταν η φλούδα γίνεται μπεζ σε χρυσαφί μαύρισμα με ελάχιστη ποσότητα αδιαφανών πράσινων κάθετων γραμμών. Άλλα σημάδια για τον ορισμό του ώριμου σκουός περιλαμβάνουν το μήκος, τον ήχο, την αιωρούμενη ισχύ και άλλα τέτοια.

Πνευματικά δικαιώματα: https://www.gardening101.net