Οι νομοθέτες του κράτους υποστηρίζουν θέσεις εργασίας και τοπικές ζυθοποιίες – Ινστιτούτο Μπύρας

Οι νομοθέτες του κράτους υποστηρίζουν θέσεις εργασίας και τοπικές ζυθοποιίες – Ινστιτούτο Μπύρας

März 16, 2023 0 Von admin

Μια κορυφαία δημοσίευση της βιομηχανίας μπύρας δημοσίευσε πρόσφατα αυτή τη δήλωση σχετικά με τις προσπάθειες στις πολιτείες να περάσουν ειδικές φορολογικές επιδοτήσεις στο λόμπι των αλκοολούχων ποτών που θα έβλαπτε τις τοπικές οικονομίες μπύρας:

«Τα επιχειρήματα για τη μείωση των φόρων στα οινοπνευματώδη ποτά ΕΤΑ δεν είναι σαφώς νικητές στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών το 2022».

Insights του Beer Marketer εξέτασε τις νομοθετικές συζητήσεις σε μια χούφτα πολιτείες και κατέληξε στο συμπέρασμα: «τα αποσταγμένα οινοπνευματώδη ποτά αυξάνονται μέχρι στιγμής αυτή την άνοιξη».

Οι λογαριασμοί φόρων υπέρ των αλκοολούχων ποτών απέτυχαν πολύ φέτος σε επτά πολιτείες: Αλαμπάμα, Αριζόνα, Χαβάη, Κεντάκι, Μέριλαντ, Ουάσιγκτον και Δυτική Βιρτζίνια. (Η Insights Express το σημείωσε αυτό για το Κεντάκι: «Το KY είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο καθώς είναι προπύργιο των μπέρμπον.») Σε πολλές άλλες πολιτείες, οι νομοθέτες επέλεξαν να αφήσουν το ρολόι να τελειώσει με παρόμοιες προτάσεις αντί να ψηφίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Είναι ένα ισχυρό μήνυμα από τους νομοθέτες των πολιτειών σε εθνικό επίπεδο: οι προτάσεις για μείωση των φόρων στα αλκοολούχα προϊόντα είναι κακή ιδέα. Οι τοπικές επιχειρήσεις μπύρας είναι πολύ πολύτιμες για τις τοπικές οικονομίες για να τις βλάψουν μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ποτών εκτός του κράτους.

Οι λομπίστες των αλκοολούχων ποτών υποστηρίζουν ότι η μείωση των φόρων στις Ε&ΤΑ θα μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές, αλλά στη Νεμπράσκα και το Μίσιγκαν, δύο πολιτείες που αγόρασαν αυτό το επιχείρημα, οι τιμές αυξήθηκαν, όχι μειώθηκαν. Αυτά τα δύο κράτη θα πραγματοποιήσουν λιγότερα φορολογικά έσοδα καθώς οι πολίτες σε αυτά τα κράτη πληρώνουν περισσότερα.

Δείτε τι είπε το Ινστιτούτο Μπύρας στους νομοθέτες του Μέριλαντ καθώς θεωρούσαν αθέμιτα πλεονεκτήματα για το ποτό νωρίτερα αυτή την άνοιξη:

«Καθώς το Μέριλαντ συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία του COVID-19, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τόσο βαθιά φορολογική μείωση στα οινοπνευματώδη ποτά. Αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά από εταιρείες εκτός του Μέριλαντ. Η μείωση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για αυτά τα προϊόντα δίνει ένα αθέμιτο φορολογικό πλεονέκτημα σε εταιρείες εκτός του κράτους».

Ας τελειώσει αυτή η συζήτηση: οι φορολογικές περικοπές για τα οινοπνευματώδη ποτά είναι εντελώς περιττές, δεν κάνουν τίποτα για τους καταναλωτές και βλάπτουν τις τοπικές επιχειρήσεις μπύρας. Οι τοπικές επιχειρήσεις μπύρας προσφέρουν σημαντική οικονομική αξία στις κοινότητες σε όλη τη χώρα. Δεν υπάρχει καλός λόγος να αυξηθούν τα κέρδη από το ποτό και να απειληθούν εκατομμύρια καλές θέσεις εργασίας στην τοπική μπύρα.