Νομίζετε ότι γνωρίζετε το εργατικό σας δυναμικό; Ξανασκέψου το

Νομίζετε ότι γνωρίζετε το εργατικό σας δυναμικό; Ξανασκέψου το

September 30, 2022 0 Von admin

Έχετε πάρει την απόφαση – το προσωπικό σας μπορεί να εργάζεται από το σπίτι. Μπορούν να επιλέξουν δύο ημέρες την εβδομάδα για να δουλέψουν στο σπίτι και τις άλλες τρεις ημέρες, θα είναι στο γραφείο. Ως ηγέτης, νιώθεις καλά. Δώσατε στο προσωπικό σας την ευελιξία που νομίζετε ότι θέλουν και επαναφέρετε τους ανθρώπους στο γραφείο όπως θέλετε. Είναι μια κατάσταση win-win, σωστά?

Μάλλον όχι.

Καθώς τα νέα για τις νέες απαιτήσεις στο χώρο εργασίας αρχίζουν να διευθετούνται, το προσωπικό μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις. Καθώς κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε μερικές δικές σας, όπως:

 • Η υβριδική/απομακρυσμένη εργασία έχει θετικό αντίκτυπο στον οργανισμό μου;
 • Είναι ο οργανισμός μου επαρκώς εξοπλισμένος για υβριδική/απομακρυσμένη εργασία;
 • Πόσο καλά αντιμετωπίζουν οι διευθυντές και το προσωπικό την εργασία σε ένα υβριδικό/απομακρυσμένο περιβάλλον;
 • Πόσο καλά επικοινωνούν οι ομάδες μεταξύ τους;
 • Είναι οι διευθυντές μου εξοπλισμένοι για να καθοδηγούν αποτελεσματικά τις υβριδικές/απομακρυσμένες ομάδες τους;
 • Τι δεν βλέπω που χρειάζεται την προσοχή μου;

Ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε σε αυτές τις (και άλλες παρόμοιες) ερωτήσεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα είναι να κάνετε α απομακρυσμένη αξιολόγηση εργατικού δυναμικού. Ολοκληρώνοντας μια αξιολόγηση, θα κατανοήσετε καλύτερα τη δυναμική της ομάδας σας. Θα λάβετε ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι, τι σκέφτονται πραγματικά οι διευθυντές και οι υπάλληλοι για τον χώρο εργασίας σας και τι μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε την επιτυχία όταν εργάζεστε σε υβριδικό ή απομακρυσμένο περιβάλλον.

Τι περιλαμβάνει μια απομακρυσμένη αξιολόγηση εργατικού δυναμικού;

Η αξιολόγηση του εργατικού δυναμικού σας ξεκινά με συνεντεύξεις από τους ηγέτες του οργανισμού σας σχετικά με τις παρατηρήσεις, τις ανησυχίες και το όραμά τους για επιτυχία. Για να βοηθήσουμε τους ηγέτες, δημιουργήσαμε μια διαδικασία που αξιολογεί διεξοδικά πόσο βελτιστοποιημένο λειτουργεί και επικοινωνεί το εργατικό δυναμικό σας σε ένα υβριδικό ή πλήρως απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας. Μετά τη συνέντευξη της ηγεσίας, διεξάγουμε μια ποσοτική, ανώνυμη έρευνα με όλα προσωπικό. Μαθαίνουμε τις σκέψεις τους σχετικά με θέματα όπως η κατανόηση του δικού σας:

 • Εργάσιμες ημέρες και παραγωγικότητα
 • Πολιτικές που σχετίζονται με την εξ αποστάσεως εργασία
 • Επικοινωνιακές πρακτικές και εμπόδια
 • Πολιτισμός και διασύνδεση
 • Εργαλεία και τεχνολογία

Η έρευνα θα σας δώσει επίσης μια εικόνα για τους υπαλλήλους σας» –

 • Δυναμική ως άμεση αναφορά ή διαχειριστής
 • Εμπλοκή με τον οργανισμό
 • Απολαύστε την ενσωμάτωση με τον οργανισμό σας

Ίσως πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο να αναπτύξετε τη δική σας εσωτερική αξιολόγηση – ποιος γνωρίζει τους ανθρώπους και τη δομή σας καλύτερα από εσάς, σωστά; Εάν το αποφασίσετε στο μονοπάτι, προσέξτε. Μπορεί ακούσια να προσαρμόσετε την αξιολόγησή σας για να ευνοήσετε συγκεκριμένα σχόλια ή αποτελέσματα. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να μην απαντούν ειλικρινά στις ερωτήσεις, καθώς μπορεί να φοβούνται ότι μπορείτε να τους αναγνωρίσετε από τις απαντήσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι η αντικειμενική απομακρυσμένη αξιολόγηση εργατικού δυναμικού από τρίτους είναι η καλύτερη. Έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν την προκατάληψη και να ενθαρρύνουν την ειλικρίνεια μέσω της ανωνυμίας τους. Μια αξιολόγηση τρίτου μέρους μπορεί να παρέχει ακριβή εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κουλτούρα, τις πρακτικές, το προσωπικό και τους διευθυντές σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε αποφάσεις βάσει δεδομένων.

Πώς μια αξιολόγηση ωφελεί τον οργανισμό σας

Μια ισχυρή απομακρυσμένη αξιολόγηση εργατικού δυναμικού παρέχει πολλά πολύτιμα δεδομένα. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι για όλα τα μέλη της ομάδας σας—διευθυντές και προσωπικό. Μια καλή αξιολόγηση δίνει προτεραιότητα στα στοιχεία του χώρου εργασίας που χρειάζονται πρώτα προσοχή, ώστε να γνωρίζετε πού να εστιάσετε τον χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους του οργανισμού σας. Προσδιορίζει τις σωστές προκλήσεις προς επίλυση. Για παράδειγμα, αυτό που πιστεύατε ότι ήταν μια πρόκληση επικοινωνίας μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι θέμα διαφάνειας και εμπιστοσύνης.

Η διαδικασία αξιολόγησης φωτίζει τις αποσυνδέσεις μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Όταν διαχειρίζεται από τρίτο μέρος, παρέχει στους υπαλλήλους ένα ανώνυμο κανάλι για να ακουστεί η φωνή τους. Με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης, τους δείχνετε ότι οι απόψεις τους έχουν σημασία και δημιουργείτε προηγούμενο για την ενθάρρυνση των σχολίων και τις γόνιμες συζητήσεις.

Μια αποτελεσματική αξιολόγηση (όπως αυτή του Achurch) –

 • Αποκαλύπτει ζητήματα που κρύβονταν κάτω από την επιφάνεια όταν όλοι εργάζονταν στο γραφείο
 • Συνιστά στρατηγικές για την αντιμετώπιση και επίλυση αυτών των προβλημάτων
 • Προσδιορίζει τομείς σύγχυσης για το προσωπικό, για παράδειγμα, όπου δεν είναι σαφείς σχετικά με τις διαδικασίες ή τους λόγους πίσω από αυτό που ρωτάτε

The Five Essential Elements™ ενός Βελτιστοποιημένου Κατανεμημένου Εργατικού Δυναμικού

Ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης είναι η λήψη μιας περίληψης ευρημάτων. Για τους πελάτες μας, τους δίνουμε μια αναφορά που προσδιορίζει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του οργανισμού τους σε καθένα από τα Five Essential Elements™ ενός βελτιστοποιημένου υβριδικού/απομακρυσμένου χώρου εργασίας:

 • Επικοινωνία
 • Λειτουργίες
 • Ανάπτυξη Διευθυντών
 • Εργασιακή δέσμευση
 • Πολιτισμός

Η αναφορά σάς βοηθά να κατανοήσετε τι λειτουργεί καλά, τι σας εμποδίζει ή σας παρουσιάζει κίνδυνο και ποια βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βήματα μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του ως βελτιστοποιημένο υβριδικό/απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό.

Ανάλογα με τα ευρήματα της αξιολόγησης, η έκθεση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συμβουλές για τη βελτίωση:

 • Εργασιακή δέσμευση
 • Ευεξία
 • Ενσωμάτωση
 • Επαναεπιβίβαση
 • Χτίσιμο ομάδας
 • Κριτικές απόδοσης
 • Εκπαίδευση για Διευθυντές

Θα μάθετε πού πρέπει να εφαρμόσετε εκπαίδευση, τυποποιημένες διαδικασίες ή πολιτικές και εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας. Θα δείτε πού αξίζει να ξανασκεφτείτε τις αποφάσεις. Για παράδειγμα, οι υπάρχουσες πολιτικές σας στον χώρο εργασίας ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες ενός υβριδικού χώρου εργασίας; Έρχεται το προσωπικό στο γραφείο για τους σωστούς λόγους – πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις, συναντήσεις και συνεργασία;

Επόμενα βήματα

Η διεξαγωγή μιας αξιολόγησης και η λήψη των αποτελεσμάτων της είναι μόνο ένα βήμα. Το επόμενο βήμα απαιτεί από εσάς να λάβετε τις πληροφορίες που λάβατε και να αποφασίσετε τι να κάνετε με αυτές. Εάν θέλετε πραγματικά μια κατάσταση «win-win» για εσάς και το προσωπικό σας, χρησιμοποιήστε τα δεδομένα και τις συμβουλές στην αναφορά για να πραγματοποιήσετε θετικές αλλαγές. Σκεφτείτε τι συγγραφέας του Ron Friedman The Best Place to Work: The Art and Science of Creating a Extraordinary Workplace, λέει σχετικά με την προώθηση ενός θετικού χώρου εργασίας, «Το μυστικό για ευτυχισμένους χώρους εργασίας δεν είναι να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα. Έχει να κάνει με τη δημιουργία των συνθηκών που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να κάνουν το καλύτερο δυνατό έργο».

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εκείνες τις συνθήκες που βοηθούν τους υπαλλήλους σας να κάνουν το καλύτερο δυνατό έργο, επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε τη δουλειά σας απομακρυσμένη αξιολόγηση εργατικού δυναμικού σήμερα.