Μεγιστοποιήστε τις πωλήσεις σας στο Instagram με βοήθεια από αυτές τις πλατφόρμες τρίτων

Μεγιστοποιήστε τις πωλήσεις σας στο Instagram με βοήθεια από αυτές τις πλατφόρμες τρίτων

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Η πρόσφατη έκρηξη στη διαφημιστική εκστρατεία του Instagram προσελκύει την προσοχή των εμπόρων παντού – ειδικά όσοι από εμάς παρακολουθούμε τις τάσεις στην οπτική αφήγηση και τη δημιουργία κοινού με βάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το περασμένο φθινόπωρο, όταν κυκλοφόρησαν τα πιο πρόσφατα επίσημα στατιστικά της κοινότητας του Instagram, το κοινωνικό κανάλι είχε πάνω από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, γεγονός που το καθιστά πάνω από δύο φορές πιο δημοφιλές από το Twitter.

Και η αφοσίωση του κοινού εδώ είναι επίσης ιδιαίτερα έντονη – ειδικά σε ορισμένες θέσεις, όπως δεδομένα από το Rival IQ καταδεικνύει.

Πηγή

Πρόσφατα, η πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook ανακοίνωσε τη δυνατότητα πολλαπλών λογαριασμών να μεταδίδουν ζωντανά μαζί, ένα σημαντικό όφελος για τους συνεργάτες του μάρκετινγκ και τις επωνυμίες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σχέσεις τους με τους influencers.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ερωτήσεις δημοσκόπησης στις αναρτήσεις της ιστορίας σας, παρέχοντας ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι δεδομένων και ανοίγοντας ευκαιρίες για τμηματοποίηση κοινού για πιο στοχευμένα μηνύματα.

Πηγή

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της πρόσφατης διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από το Instagram έχει να κάνει κυρίως με τα χρήματα. Η στρατηγική δημιουργίας εσόδων του Instagram βασίζεται στη χρέωση των διαφημιζόμενων για τις προωθημένες αναρτήσεις και λειτουργεί εκπληκτικά καλά. ΕΝΑ πρόσφατη αναφορά eMarketer προέβλεψε ότι τα έσοδα από διαφημίσεις του Instagram το 2017 θα φτάσουν στο νέο ανώτατο όριο των 2,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πολλές συναλλαγές, #NoFilter

Η προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων ξεκλειδώνεται από τις σημαντικές εξελίξεις στη σειρά προϊόντων μορφής διαφημίσεων του Instagram, τις δυνατότητες στόχευσης και τις ολοκληρωμένες πλατφόρμες κρατήσεων.

Μόλις το 2015, μόνο επιλεγμένοι διαφημιστές μπορούσαν να προωθήσουν τις τυπικές αναρτήσεις με εικόνα και «εικόνα καρουζέλ», ενώ σήμερα ο καθένας μπορεί να κάνει κράτηση για διάφορους τύπους διαφημίσεων βίντεο και εικόνων στο Instagram, ενώ μπορούμε ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε τις εκπληκτικά ισχυρές δυνατότητες στόχευσης του Facebook.

Και οι οικονομικοί κυματισμοί του Instagram πηγάζουν τώρα ακόμη περισσότερο προς τα έξω χάρη στο API κρατήσεων διαφημίσεων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πλατφόρμες τρίτων όπως το MailChimp να προσφέρουν τις δικές τους διαφημιστικές λειτουργίες στο Instagram.

Πηγή

Παράλληλα με την άνοδο της οικονομίας του Instagram, υπάρχουν επίσης πολλά εργαλεία, αγορές, πλατφόρμες και υπηρεσίες που αναπτύσσονται παράλληλα με αυτό για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ευρύτερο οικονομικό οικοσύστημα Instagram.

Harper’s Bazaar εκτιμήθηκε πρόσφατα ότι οι επωνυμίες ξοδεύουν ήδη πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε χορηγούμενες αναρτήσεις στο Instagram, σημειώνοντας ότι οι παράγοντες επιρροής με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους μπορούν εύκολα να βρουν ευκαιρίες να κερδίσουν πάνω από 100 δολάρια σε χορηγίες ανά ανάρτηση. Εάν η εκτίμησή τους είναι αληθινή, τότε η οικονομία του Instagram ξεπερνά ήδη το ΑΕΠ της Πολωνίας. Και μην ξεχνάτε – αυτός ο αριθμός εξαιρεί τα άμεσα έσοδα του Instagram από τους διαφημιστές.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εργαλεία και τις αγορές τρίτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι έμποροι για να ενισχύσουν την αφοσίωση στο Instagram και να αυξήσουν τις πωλήσεις.

1. Διαχειριστείτε την κοινότητά σας

Crowdfire σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τους ακόλουθούς σας στο Instagram (παρεμπιπτόντως, και στο Twitter). Δείτε ποιοι σας ακολούθησαν πρόσφατα και ποιοι σας αποκόμισαν, μάθετε ποιοι δεν είναι πλέον ενεργοί στο δίκτυο, ανακαλύψτε λογαριασμούς που παρακολουθείτε συχνά μεταξύ των ακολούθων σας και προσδιορίστε τα προφίλ που ακολουθείτε και τα οποία δεν σας ακολουθούν.

Πηγή

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Crowdfire για να μάθετε ποιοι είναι οι πιο αφοσιωμένοι θαυμαστές σας, ώστε να γνωρίζετε να αλληλεπιδράτε με αυτά τα άτομα πιο συχνά.

2. Δημιουργία εσόδων από την επιρροή με εμπορεύματα

Νωρίτερα φέτος, η λύση «ανάρτησης με δυνατότητα αγοράς» του Instagram κυκλοφόρησε τελικά στους κατάλληλους εμπόρους. Τώρα είναι δυνατό να πουλήσετε τα δικά σας προϊόντα απευθείας στους ακόλουθους – χωρίς να τους ζητήσετε να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο στο προφίλ σας και χωρίς να περιμένετε να φύγουν καθόλου από το Instagram.

Πηγή

Το Shoppable Instagram λειτουργεί ενσωματώνοντας τον λογαριασμό σας με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας. BigCommerce ήταν η πρώτη υπηρεσία που υποστήριξε το χαρακτηριστικό και οι έμποροι που το πιλοτάρουν έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία. Magnolia Boutiqueγια παράδειγμα, είδε μια εβδομάδα με την εβδομάδα αύξηση εσόδων 20% από πελάτες που αποκτήθηκαν από το Instagram.

3. Μετρήστε τους διαγωνισμούς σας

Μια πλούσια σουίτα αναλυτικών στοιχείων και διαχείρισης διαγωνισμών για το Instagram, Εικονοτετράγωνο προσφέρει ενσωματώσιμους πίνακες συγκέντρωσης hashtag, λειτουργικές μονάδες εποπτείας και μετρήσεις αφοσίωσης.

Με το hashtag του διαγωνισμού σας και τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης που έχετε καταχωρίσει, ο διαγωνισμός σας είναι έτοιμος να πραγματοποιηθεί και μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να εμβαθύνετε στις λεπτομέρειες απόδοσης και ακόμη και να κατεβάσετε μια λίστα συμμετεχόντων για περαιτέρω αφοσίωση.

4. Επιμέλεια και ενσωμάτωση υποβολών

Το UGC είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ, κυρίως επειδή βοηθά τους υποψήφιους πελάτες ηλεκτρονικού εμπορίου να δουν πώς οι παλιοί αγοραστές απολάμβαναν τα προϊόντα στην πραγματική ζωή. Αργότερα σας επιτρέπει να αναζητάτε και να επιμελείτε περιεχόμενο από χρήστες και να προγραμματίζετε τις εικόνες τους για χρήση στον δικό σας λογαριασμό. Η λειτουργία αναζήτησης υποστηρίζει hashtags, λογαριασμούς χρηστών και τόμο like, ενώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε εικόνες χρησιμοποιώντας την επέκτασή τους Chrome.

Πηγή

Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να συλλέγετε αυθεντικές φωτογραφίες από τους πελάτες σας, αυτές που κοινοποιούνται στο Instagram και όχι μόνο, για να ενισχύσετε την κοινωνική απόδειξη και την αφοσίωση των θαυμαστών. Για ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο, μπορείτε να προβάλλετε αυτές τις αναρτήσεις στον ιστότοπό σας και τις αναρτήσεις σας στο Facebook, ενισχύοντας αποτελεσματικά την αυθεντικότητα, την αξιοπιστία και την κοινωνική απόδειξη της επωνυμίας σας.

5. Δικαιώματα αγοράς και πώλησης εικόνας

ο στοκ φωτογραφίας αντίδραση είναι πραγματική και η οικονομία του Instagram μπορεί να είναι η πύλη για βιώσιμες απαντήσεις. Μία από τις πολλές ανερχόμενες αγορές του είδους της, Αστακός επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να βρίσκουν και να προέρχονται από εικόνες που λαμβάνονται από μέλη της κοινότητας.

Οι φωτογράφοι στο Lobster μπορούν να πουλήσουν τα δικαιώματα χρήσης του περιεχομένου τους και οι επιχειρήσεις έχουν την επιλογή να αγοράσουν μια συνδρομή, ώστε να έχουν πρόσβαση στις εικόνες στην αγορά όποτε τις χρειάζονται.

6. Προγραμματίστε τις αναρτήσεις σας

Το Instagram έχει να κάνει με την ανάρτηση σε πραγματικό χρόνο και την αφοσίωση ως επί το πλείστον, αλλά δεν μπορεί κάθε έμπορος να είναι ενεργός ταυτόχρονα με το κοινό μας. Οι αποχρώσεις της αλγοριθμικής ροής ειδήσεων της πλατφόρμας υπογραμμίζουν την ανάγκη για στοχευμένο προγραμματισμό.

Πηγή

Ο Σχεδιαστής της Onlypult είναι ένα από τα μοναδικά εργαλεία τρίτων που επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να δημοσιεύουν προγραμματισμένες εικόνες απευθείας στο Instagram. Σχεδόν όλα τα άλλα που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των Tailwind και Agorapulse, είναι ουσιαστικά φανταχτερά συστήματα υπενθύμισης, τα οποία στέλνουν ειδοποιήσεις push στα τηλέφωνα των χρηστών, ειδοποιώντας τους να δημοσιεύουν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά του Instagram. Το Onlypult έχει επίσης τις δικές του αναφορές αναλυτικών στοιχείων και υποστηρίζει την ανάρτηση ιστοριών και το Instagram Direct.

7. Χορηγός εικόνων προϊόντων με δυνατότητα αγοράς

Με Στυλικότηταμπορείτε να βρείτε ανθρώπους που επηρεάζουν το Instagram που ενδιαφέρονται να μοντελοποιήσουν τα προϊόντα σας ως UGC ενσωματωμένοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο που διανέμονται στους ακολούθους τους.

Πηγή

Το „Shoppable Content Management System“ της εταιρείας λειτουργεί σε πολλά κοινωνικά δίκτυα και τα μέλη της αγοράς μπορούν να ακολουθήσουν τις επωνυμίες που αγαπούν για να μάθουν για νέες ευκαιρίες, που ονομάζονται „Looks“.

8. Αγορά και Πώληση @Mentions

Αν θέλετε να προβάλετε την επωνυμία σας μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό στο Instagram, ΚαροτσάκιΤο δίκτυο των influencers για ενοικίαση μπορεί να υπερηφανεύεται για μια προσέγγιση που ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια followers.

Πηγή

Αυτή η αγορά για την αγορά και την πώληση „shoutouts“ του Instagram αναλύεται σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα της εξειδικευμένης θέσης, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε σε έναν μεγάλο κατάλογο λογαριασμών, με τις τιμές να αναφέρονται για τον καθένα.

9. Αγοράστε διαφημιζόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιώντας TapInfluence, οι επωνυμίες μπορούν να συνεργαστούν με κορυφαίους χρήστες του Instagram για να δημιουργήσουν αναρτήσεις με χορηγία για να τις μοιραστούν με το κοινό τους σε πλήρως αυτοματοποιημένη βάση. Οι διαφημιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ιδιόκτητα εργαλεία της πλατφόρμας για να βρουν αντιστοιχίσεις επηρεαστών, να αυτοματοποιήσουν τις ροές εργασίας και να προωθήσουν περιεχόμενο.

Η ενότητα TapExchange υποστηρίζει μετρήσεις κόστους ανά αφοσίωση και προηγμένη στόχευση κοινού.

Επένδυση στο Instagram Exchange

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετεωρική άνοδος του Instagram επιβραδύνεται, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πτώση του ποσοστού αφοσίωσης και κορεσμός ανάπτυξης οπαδών ως βασικοί παράγοντες για να κρατάμε τα μάτια μας. Ωστόσο, για όσους από εμάς είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν με ένα μοντέλο „pay to play“, οι ευκαιρίες μάρκετινγκ που προσφέρονται εδώ είναι τόσο τεράστιες όσο και η οικονομία που τις περιβάλλει.

Σήμερα υπάρχουν εργαλεία για να ενεργοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε εργασία μάρκετινγκ που βασίζεται στο Instagram μπορείτε να σκεφτείτε. Είτε χρειάζεται να προγραμματίσετε τη δραστηριότητα εκ των προτέρων, είτε να χάσετε την ανάπτυξη της κοινότητας των οπαδών σας ή να χορηγήσετε αναρτήσεις από δημοφιλείς και πρόθυμους χρήστες του Instagram, πιθανότατα υπάρχει ένα προϊόν εκεί έξω για να το πραγματοποιήσετε.