Η Sarah Noble μοιράζεται 7 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τις θαλάσσιες ενυδρίδες – Flying Eye Books

Η Sarah Noble μοιράζεται 7 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τις θαλάσσιες ενυδρίδες – Flying Eye Books

Mai 6, 2023 0 Von admin

Ως συγγραφέας και εικονογράφος, είμαι πάντα στο κυνήγι για νέες ιδέες για ιστορία. Το ντεμπούτο μου εικονογραφημένο βιβλίο, Τόσο δυνατό όσο το ποτάμιπροέκυψε από μια εμμονή με το σχέδιο αρκούδων γκρίζλι. The Perfect Rock πήρε σχήμα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Μια μέρα ενώ σκιτσάριζα τις ενυδρίδες, άκουγα ένα ντοκιμαντέρ για τα ζώα που είχα στο βάθος. Άκουσα κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον: οι ενυδρίδες δεν χρησιμοποιούν μόνο πέτρες ως εργαλεία για να ανοίγουν τα κοχύλια, αλλά και ως αντικείμενα άνεσης και παιχνίδια. (Αναζήτηση στο Google „βίδρες που κάνουν ζογκλέρ βράχους“ –– δεν θα λυπηθείτε!) Όχι μόνο αυτό, αλλά συχνά επιλέγουν έναν βράχο για να τον κρατήσουν μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής τους, στοιβάζοντάς τον σε μια μικρή θήκη κάτω από την αγκαλιά τους . Βασικά, ο βράχος είναι το εργαλείο της βίδρας!

Όταν το άκουσα αυτό, ήξερα ότι υπήρχε μια ιστορία εκεί. Σύντομα, ανέπτυξα μια ιστορία για τρία αδέρφια βίδρας (Ollie, Bea και Ula) που βρίσκονται στο κυνήγι για να βρουν το τέλειος βράχος. Αυτό που είναι αρκετά σκληρό, αρκετά ομαλό και αρκετά αγαπητό για να το κρατάς σφιχτά και να μην χάνεις ποτέ. Αλλά όταν όλοι συναντούν τον πιο τέλειο βράχο από όλους, πρέπει να αποφασίσουν ποιος το αξίζει περισσότερο. Αυτή η ιστορία αντλεί έμπνευση από τη σχέση μου με τα αδέρφια μου και τις διαμάχες που μοιραζόμαστε.

Όταν γράφω μια αφήγηση ενός εικονογραφημένου βιβλίου, μπορώ μόνο να μεταφέρω τόσες πολλές από τις πληροφορίες που έχω ερευνήσει και να διατηρήσω την ιστορία ισορροπημένη (τουλάχιστον στο είδος της μυθοπλασίας). Υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα που έχω μάθει για τις ενυδρίδες που δεν αναφέρονται ρητά στο κείμενο του Ο τέλειος βράχος, αλλά αυτό βοήθησε ακόμα στην ενημέρωση της ιστορίας. Θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας τα κορυφαία επτά από αυτά τα γεγονότα! (Αν κοιτάξετε προσεκτικά τις εικόνες στο The Perfect Rockίσως δείτε μερικά από αυτά να εμφανίζονται):

1. Το πρώτο είναι αυτό που πολλοί γνωρίζουν ήδη, αλλά ίσως το πιο αξιολάτρευτο γεγονός της θαλάσσιας ενυδρίδας είναι ότι κρατούν ο ένας τα πόδια του άλλου και αγκαλιάζονται για να μην αιωρούνται μακριά.

2. Όσο παιχνιδιάρικες κι αν είναι οι θαλάσσιες ενυδρίδες, τους αρέσει επίσης να ξαπλώνουν και να χαλαρώνουν ανάμεσα στα κύματα. Οι ενυδρίδες που ζουν κοντά σε δάση φυκιών θα στρίβουν μέσα στα φύκια, χρησιμοποιώντας το ως άγκυρα για να μπορούν να χαλαρώνουν όλη την ημέρα! Όταν τα κουτάβια της ενυδρίδας είναι ιδιαίτερα μικρά και οι γονείς τους πρέπει να κάνουν μια αποστολή, οι μαμάδες τους θα τυλίξουν τα κουτάβια με φύκια για να τα κρατήσουν ασφαλή και αβλαβή μέχρι να επιστρέψει.

3. Οι ενυδρίδες περιποιούνται συνεχώς τον εαυτό τους για να εξασφαλίσουν αφράτο αιχμής. Σε αντίθεση με άλλα θαλάσσια θηλαστικά, οι θαλάσσιες ενυδρίδες δεν έχουν λάσπη. Αντίθετα, η πυκνή γούνα τους λειτουργεί ως στρώμα μόνωσης μεταξύ τους και των συχνά χαμηλών θερμοκρασιών, και τα κρατά στην επιφάνεια με λίγη προσπάθεια. Οι θαλάσσιες ενυδρίδες έχουν την πιο παχιά γούνα από οποιοδήποτε ζώο (περίπου 600.000-1.000.000 τριχοθυλάκια ανά τετραγωνική ίντσα!).

4. Μια ομάδα θαλάσσιων ενυδρίδων ονομάζεται «σχεδία». Υπάρχουν μερικές φορές μέχρι και 1000 ενυδρίδες σε μια σχεδία!

5. Το κολύμπι και η ζεστασιά είναι σκληρή δουλειά για το σώμα μιας μικρής ενυδρίδας. Για να διατηρήσουν τα ενεργειακά τους επίπεδα, οι θαλάσσιες ενυδρίδες τρώνε περίπου το 25% του σωματικού τους βάρους κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι καθημερινές γιορτές με οστρακοειδή είναι απαραίτητο!

6. Η IUCN/Η Παγκόσμια Ένωση για τη Διατήρηση κατατάσσει τις θαλάσσιες ενυδρίδες ως απειλούμενες. Πολλές από τις συνεχιζόμενες απειλές για τις θαλάσσιες ενυδρίδες προέρχονται από τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοκηλίδων, των απεργιών σκαφών, της εμπλοκής των αλιευτικών εργαλείων και της υποβάθμισης των οικοτόπων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

7. Οι θαλάσσιες ενυδρίδες είναι ένα βασικό είδος. Τα βασικά είδη έχουν άμεσο και κρίσιμο αντίκτυπο στη διατήρηση της οικολογικής υγείας μιας περιοχής. Οι ενυδρίδες βοηθούν στον έλεγχο του πληθυσμού των αχινών που τρώνε φύκια, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της προστασίας που παρέχουν τα δάση φυκιών για ένα ποικίλο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Οι ενυδρίδες είναι πραγματικά εκπληκτικά πλάσματα. Ελπίζω να σας άρεσε να ακούτε λίγο για την έμπνευση για The Perfect Rock και ίσως έμαθε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τις θαλάσσιες ενυδρίδες επίσης!

Μου αρέσει πόσα μπορούμε να μάθουμε από τα ζώα. Ο πλούτος και το βάθος των εμπειριών τους μπορεί σίγουρα να προσθέσει πολλά στις δικές μας. Όπως η θάλασσα κρατά αμέτρητους «τέλειους» βράχους για την αποφασισμένη θαλάσσια βίδρα, η φύση είναι ένας θησαυρός ιστοριών που περιμένουν να ανακαλυφθούν και να εκτιμηθούν.

Η Sarah Noble θα διαβάσει ζωντανά από το The Perfect Rock σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Γιούτα! Ελάτε στη Σάρα στο The King’s English Bookshop το Σάββατο 6 Αυγούστου, 11 π.μ. – 12 μ.μ. για μια εκδήλωση με ελεύθερη συμμετοχή, όπου η Σάρα θα υπογράφει επίσης αντίγραφα. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

The Perfect Rock

Σάρα Νόμπλ

Τρεις νεαρές ενυδρίδες μαθαίνουν πώς να μοιράζονται μια σημαντική μέρα στη ζωή κάθε βίδρας: την ημέρα που μαζεύουν το τέλειο βότσαλο! Ένα πανέμορφο ζωγραφικό βιβλίο για οικογένειες που μπορούν να διαβάσουν μαζί.

Ψώνισε τώρα!