Η OPCMIA προτρέπει την ταχεία επιβεβαίωση της Julie Su ως γραμματέα Εργασίας

Η OPCMIA προτρέπει την ταχεία επιβεβαίωση της Julie Su ως γραμματέα Εργασίας

März 16, 2023 0 Von admin

Ο Γενικός Πρόεδρος της OPCMIA Kevin Sexton εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Julie Su ως νέας Υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ:

Η Julie Su έχει σχεδόν μια δεκαετία εμπειρίας σε κορυφαίους κρατικούς οργανισμούς εργασίας όπου υπήρξε αδιάκοπη πρωταθλήτρια για τους εργαζόμενους. Στην Καλιφόρνια, η κα Σου βοήθησε να ηγηθεί μιας Επιτροπής Μελλοντικής Εργασίας στην Καλιφόρνια, συμπρόεδρε της Task Force Pay Equity της Καλιφόρνια και διεύρυνε τις συνεργασίες μεταξύ εργατικών συνδικάτων και εργοδοτών σε στοχευμένες βιομηχανίες για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Η κα Su έχει εργαστεί για επενδύσεις σε κοινότητες μεταναστών που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην απασχόληση. Η προσέγγισή της στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού είχε ως αποτέλεσμα νέα προγράμματα που προετοιμάζουν τους εργαζόμενους για καλές δουλειές και σε συστημικές αλλαγές στο σύστημα εργατικού δυναμικού δίνοντας προτεραιότητα στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απασχόληση.

Από το 2011 έως το 2018, η κα Σου υπηρέτησε ως Επίτροπος Εργασίας στην Καλιφόρνια όπου αγωνίστηκε για την επιβολή του νόμου για τους μισθούς και τις ώρες. Ανέπτυξε μια εκστρατεία «Η κλοπή μισθών είναι έγκλημα» σε πολλαπλές στοχευμένες βιομηχανίες χαμηλών μισθών όπου η κλοπή μισθών ήταν διαδεδομένη. Η ηγεσία της κυρίας Σου χαιρετίστηκε σε μια έκθεση του 2013 επειδή μετέτρεψε το Γραφείο Επιτρόπου Εργασίας σε «αυτό που θα μπορούσε να είναι το πιο επιθετικό και αποτελεσματικό κρατικό τμήμα επιβολής του εργατικού νόμου στη χώρα».

Η κ. Σου είναι επίσης ηγέτιδα στη διασταύρωση των εργασιακών και εργατικών δικαιωμάτων, της φυλετικής ισότητας, των δικαιωμάτων των μεταναστών και των δικαιωμάτων των γυναικών. Πριν από την θητεία της στην πολιτειακή κυβέρνηση, η κα Su ήταν διευθύντρια δικαστηρίων στο Asian Americans Advancing Justice-Los Angeles, όπου υπηρέτησε ως κύριος σύμβουλος στην υπόθεση-ορόσημο El Monte όπου εκπροσώπησε εργάτες της Ταϊλάνδης και της Λατίνας στην προσπάθειά της να λογοδοτήσουν τους κατασκευαστές ενδυμάτων και λιανοπωλητές για δουλειές σκλάβων και συνθήκες sweatshop, με αποτέλεσμα ένα διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και την έκδοση βίζας στους εργαζόμενους που τους επέτρεψαν να προσαρμόσουν το καθεστώς μετανάστευσης.

Ως έγχρωμη γυναίκα και κόρη Κινέζων μεταναστών, η κα Σου έχει βαθιά ενσυναίσθηση για τους εργαζόμενους κάθε καταγωγής. Έχει τιμηθεί από εκλεγμένους αξιωματούχους, κοινοτικές και εργατικές οργανώσεις, μεγάλα ιδρύματα, επαγγελματικές οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εξαιρετική ηγεσία και το έργο της σε θέματα εργασιακών, δικαιωμάτων των γυναικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, έλαβε το βραβείο Νομικής Βοήθειας στην Καλιφόρνια Rural Dolores Huerta Adelita.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που χρειαζόμαστε ισχυρή ηγεσία στο Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ για τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας και την προώθηση μιας δίκαιης οικονομίας για τους εργαζόμενους, προτρέπουμε με σεβασμό τη Γερουσία των ΗΠΑ να επιβεβαιώσει την Τζούλι Σου για Υπουργό Εργασίας.