Αποφυγή του καλοκαιρινού άγχους: 5 λάθη που κάνουν οι μαμάδες και πώς να το διορθώσετε

Αποφυγή του καλοκαιρινού άγχους: 5 λάθη που κάνουν οι μαμάδες και πώς να το διορθώσετε

Mai 1, 2023 0 Von admin

Πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε αυτά τα 5 πράγματα, ώστε να απολαύσετε πραγματικά τον οικογενειακό χρόνο αυτό το καλοκαίρι.


Οι καλοκαιρινές διακοπές έρχονται σύντομα.

Αν δεν θέλετε να μείνετε πέντε μέρες στο καλοκαίρι ευχόμενοι στα παιδιά σας θα επέστρεφε ήδη στο σχολείο, δεν θέλεις να το χάσεις αυτό.

Και, πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, σκεφτείτε αυτά τα 5 λάθη για να μην τα κάνετε.

Λάθος #1: Βλέπουμε το καλοκαίρι συνολικά, όχι ως καθημερινό πράγμα.

Το πρώτο λάθος είναι ότι κοιτάμε το καλοκαίρι συνολικά και όχι σαν καθημερινό πράγμα.

Αυτό σημαίνει ότι νομίζεις, εντάξει, τον Ιούνιο θα πάνε για κάμπινγκ. Τον Ιούλιο, θα πάμε διακοπές και μετά θα πάμε σε αυτόν τον γάμο. Και αυτό είναι το καλοκαίρι.

Αν το σκεφτείς από ψηλά, τότε το ξεχνάς ότι ένα τεράστιο ποσοστό του χρόνου είναι ακριβώς αυτός ο καθημερινός χρόνος στο σπίτι. Και αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί αν δεν σκέφτεσαι να μπεις στο καλοκαίρι πώς θα φαίνονται οι μέρες, μπορεί απλά να εκτείνονται σε ανυπαρξία.

Αυτό αρχικά αισθάνεται τόσο ελεύθερο και αδόμητο, αλλά στη συνέχεια αρχίζει να αισθάνεται χαοτικό.

Αυτό μας οδηγεί σε το επόμενο λάθος…

Λάθος #2: Κοιτάμε το καλοκαίρι μέρα με τη μέρα, και όχι συνολικά.

Είχατε ποτέ αυτή την εμπειρία όταν νιώθετε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε X, Y, Z, σίγουρα θα φτάσω σε αυτό.

Και τότε ξαφνικά τσακίζει ο χρόνος και μετά βίας καταφέρατε να κάνετε τα πράγματα στη λίστα διασκέδασης σας.

Αν δεν προσέξεις, μπορεί να φτάσεις στο τέλος του καλοκαιριού και να μην έχεις κάνει όλα αυτά που ήθελες να κάνεις. Ή μπορεί να συνδέσετε τα μεγάλα πράγματα και να νιώθετε ότι η μέρα με τη μέρα είναι τόσο άθλια, που απλά εύχεστε να περάσει το καλοκαίρι.

Και κανείς από εμάς δεν θέλει να νιώθει ότι επιθυμούμε να φύγουν τα παιδικά μας χρόνια μόνο και μόνο επειδή είμαστε αγχωμένοι.

Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό.

Λάθος #3: Δεν έχουμε βάλει στόχους ή στόχους για αυτό που θέλουμε να είναι το καλοκαίρι.

Η κατεύθυνση που ορίζετε στον εαυτό σας είναι η κατεύθυνση που πηγαίνετε. Και αν τριγυρνάτε άσκοπα, μπορεί να κάνετε κύκλους.

Θέλουμε να σκεφτούμε πώς θέλουμε να είναι το καλοκαίρι μας.

Μήπως υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε για να μάθουμε, να βλέπουμε, να είμαστε μαζί;

Εσείς, θέλετε πραγματικά να δώσετε λίγο χρόνο σε αυτό αντί να βιαστείτε τον Μάιο σαν μανιακός και μετά να φτάσετε το καλοκαίρι χωρίς σχέδια ή προνοητικότητα.

Όταν δεν προγραμματίζουμε καλά για το καλοκαίρι καταλήγουμε σε:

  • τόνοι χρόνου οθόνης.
  • ενοχές από τόνους χρόνου οθόνης.
  • μεγάλες μέρες που αισθάνονται αγγαρεία εναντίον περιπέτειας.
  • μέρες που μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, αλλά πιο ζεστές.

Φανταστείτε να φτάσετε στο τέλος του καλοκαιριού χωρίς να έχετε κάνει ό,τι πιο καλοκαιρινό στην περιοχή σας. Δεν θέλετε να συμβεί αυτό.

Πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε ποιοι είναι μερικοί από τους στόχους σας και μερικούς από τους στόχους σας για το καλοκαίρι.

Λάθος #4: Αφήνουμε τα παιδιά να τρέξουν και η υπερένταση γίνεται υπερβολική.

Είναι εύκολο να αφήνεις τα παιδιά να τρέχουν άγρια ​​και να έχουν αδόμητες μέρες, αλλά αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει μια αίσθηση υπερέντασης τόσο για τις μαμάδες όσο και για τα παιδιά.

Ως ενήλικες, μπορεί να θέλουμε να χαλαρώσουμε και να το κάνουμε χαλαρά, αλλά αν δεν έχουμε δομή, τα παιδιά μας μπορεί να γίνουν λίγο πολύ άγρια ​​και άγρια. Αυτό μπορεί να περάσει από έναν χαλαρό καλοκαιρινό ρυθμό και να γίνει τρέλα, που μπορεί να κάνει τις μαμάδες να νιώθουν ότι πρέπει να δραπετεύσουν.

Γεγονός είναι ότι η σύγχρονη ζωή το έχει κάνει έτσι ώστε όλοι να τα καταφέρνουν καλά εκτός από τις μαμάδες. Τα παιδιά είναι καλά με το να είναι άγρια ​​ή να μην βοηθούν, να περνούν όλη την ημέρα στις οθόνες ή να γλιστρούν στη λήθη.

Αλλά οι μαμάδες νοιάζονται και πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον εαυτό τους αυτό το καλοκαίρι.

Για να αποφύγετε αυτή την αίσθηση υπερβολής, είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ ενός ανέμελου καλοκαιριού και της δομής.

Βρείτε μια ρουτίνα που λειτουργεί για την οικογένειά σαςόπως η αφιέρωση χρόνου για υπαίθριες δραστηριότητες, διάβασμα και δουλειές του σπιτιού.

Λάθος #5: Ενεργούμε σαν το καλοκαίρι να είναι το ίδιο με κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Ως εργαζόμενη μαμά, μπορεί να είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να πιστεύεις ότι οι μέρες σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι απλώς ίδιες όπως είναι πάντα όλο το χρόνο.

Ωστόσο, αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τα παιδιά σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι την αγκαλιάζετε.

Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να αποφύγετε το λάθος να αφήσετε το καλοκαίρι να σας περάσει χωρίς να κάνετε κάτι ιδιαίτερο.

Ακόμα κι αν εξακολουθείτε να εργάζεστε τις ίδιες ώρες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη διασκέδαση και ενθουσιασμό στο καλοκαίρι της οικογένειάς σας κάνοντας μερικές από αυτές τις κλασικές καλοκαιρινές δραστηριότητες που ίσως θυμάστε από την παιδική σας ηλικία.

  • Σκεφτείτε τα παγάκια
  • παγωτό
  • η παραλία
  • η λίμνη
  • η πισίνα
  • ψεκαστήρες

Ανάλογα με το πού ζείτε, οι καλοκαιρινές σας δραστηριότητες μπορεί να διαφέρουν, αλλά το θέμα είναι να βεβαιωθείτε ότι εκμεταλλεύεστε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η εποχή.

Κάντε ένα σημείο για να σχεδιάσετε!

Σε λίγες εβδομάδες, πρόκειται να κυκλοφορήσω τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς ρυθμούς μου για να σας βοηθήσω να αντιμετωπίσετε το All Of The Things.

Λίστα αναμονής για καλοκαιρινούς ρυθμούς

Δημιουργήστε καλοκαιρινούς ρυθμούς που σας βοηθούν να εξισορροπήσετε τη διασκέδαση ΚΑΙ τις ευθύνες της πραγματικής ζωής, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αναμνήσεις με τα παιδιά σας.

::

The post Αποφυγή του καλοκαιρινού άγχους: 5 λάθη που κάνουν οι μαμάδες και πώς να τα διορθώσετε εμφανίστηκε πρώτα στο A Mother Far from Home.