Αγκαλιάζοντας ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης εργασίας με επίκεντρο τους εργαζομένους

Αγκαλιάζοντας ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης εργασίας με επίκεντρο τους εργαζομένους

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Η μετακίνηση σε εθνικό επίπεδο σε έναν χώρο εργασίας με πιο απομακρυσμένους αποκλεισμούς πηγάζει από την ανάγκη των εργαζομένων για μεγαλύτερη ευελιξία. Η προσπάθεια εξισορρόπησης εργασίας και ζωής εκτός εργασίας δεν είναι καινούργια. Τι νέο υπάρχει: το βάρος οι εργαζόμενοι τίθενται σε ευελιξία. Σήμερα, η μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός εργοδότη εξαρτάται από την υποτίμηση του τρόπου τάξεις υψηλής ευελιξίας με τους ανθρώπους τους.

Η ευελιξία είναι το κλειδί

Πριν από την πανδημία, οι εργαζόμενοι αναζήτησαν πιο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας. Σήμερα, 1 στους 2 εργαζόμενους το δηλώνει δεν θα επιστρέψει στις θέσεις εργασίας εάν δεν είναι διαθέσιμη η απομακρυσμένη εργασία. Οι εργαζόμενοι που μάζεψαν γρήγορα τα γραφεία τους για μια δοκιμή δύο εβδομάδων εργασίας από το σπίτι (WFH) τον Μάρτιο του 2020 έχουν εξελιχθεί. Η «αιφνίδια» έναρξη της πανδημίας και η αναγκαιότητα μόνο Η εργασία από το σπίτι άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους, την εργασία τους και το περιβάλλον γύρω τους. Οι εργοδότες πρέπει να κάνουν απολογισμό και να ρωτήσουν τους εργαζομένους τι λειτουργεί και τι όχι για να σχεδιάσουν έναν χώρο εργασίας που προχωρά. Το τζίνι έχει αφεθεί από το μπουκάλι. Δεν μπορείτε απλά να αγνοήσετε πρόσφατα γεγονότα και να επιστρέψετε στην επιχείρηση όπως πριν.

Υλοποίηση προσέγγισης με επίκεντρο τους εργαζομένους

Η υιοθέτηση μιας προσέγγισης με επίκεντρο τους εργαζομένους βοηθά τους εργοδότες να φαίνονται ενημερωμένοι με την εποχή. Μπορεί να βοηθήσει τους εργοδότες να χαράξουν την κατεύθυνση προς την επιτυχή μετάβαση σε ένα απομακρυσμένο ή υβριδικό περιβάλλον εργασίας. Αυτή η προσέγγιση μπορεί επίσης να βοηθήσει τα δύο τρίτα περίπου Έρευνα μετά την πανδημία στον χώρο εργασίας κατάστασης σύνδεσης ερωτηθέντες που αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σχετικά με τα μελλοντικά τους σχέδια για το εργατικό δυναμικό. Ο δισταγμός που επισημάνθηκε μεταξύ αυτών των ενώσεων δείχνει τις προκλήσεις και το βάρος που έχουν αυτές οι αποφάσεις για τους οργανισμούς. Μπορεί επίσης να προέρχεται από την πιθανή έλλειψη παραδειγμάτων που έχουν για να κάνουν μια τέτοια μνημειώδη αλλαγή στις επιχειρήσεις για πρώτη φορά. Ως εκ τούτου, για να καταπνίξετε τις ανησυχίες, είναι σημαντικό να κάνετε συζητήσεις με το διοικητικό συμβούλιο, τους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό θα ενημερώσει καλύτερα τον προγραμματισμό σας και θα διευκολύνει τη μετάβαση σε ένα μακροπρόθεσμο υβριδικό ή απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό.

Αλλάζουν οι καιροί

Βιώνουμε μια μοναδική στιγμή στο χρόνο. Η πανδημία έσπευσε αυτό που πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι είναι μια εικοσαετής στροφή σε ένα πιο απομακρυσμένο μοντέλο με επίκεντρο την εργασία. Σήμερα, οι οργανισμοί και οι υπάλληλοί τους αντιμετωπίζουν ασάφεια που προκαλείται από τη μετάβαση στα απομακρυσμένα εν μέσω της παρατεταμένης πανδημίας. Οι οργανισμοί θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να φέρουν τους ανθρώπους τους κοντά και να στηριχθούν στη συμβολή των εργαζομένων για να φτιάξουν το μέλλον μαζί. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν από την αρχή την ανταπόκριση των εργαζομένων και λαμβάνουν πληροφορίες για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην πορεία.

Σε αντίθεση με τον «πιλότο» δύο εβδομάδων εργασίας από το σπίτι που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, ο δρόμος προς το μέλλον απαιτεί σκόπιμα και επανάληψη. Ένα επιτυχημένο απομακρυσμένο ή υβριδικό εργατικό δυναμικό σημαίνει ότι ξεχνάς το «status quo» και αντί να ξανασκεφτείς τον χώρο εργασίας εντελώς. Η επιτυχής απομακρυσμένη και υβριδική εργασία απαιτεί σκοπιμότητα σε όλη την έκταση 5 βασικά στοιχεία™ ενός βελτιστοποιημένου κατανεμημένου εργατικού δυναμικού: επικοινωνία, διαχείριση, αφοσίωση και ευεξία των εργαζομένων, λειτουργίες και πολιτισμός. Κάθε στοιχείο είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τοποθετείται μαζί, ο οργανισμός σας έχει μια συνεκτική δομή που ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη, την υπευθυνότητα και την παραγωγικότητα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Εάν θέλετε να λάβετε ένα δωρεάν αντίγραφο του Κατάσταση Σύνδεσης ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘέσηΠανδημία Επισκόπηση Κανω ΑΝΑΦΟΡΑΚάντε κλικ ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ Για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας Remote Workforce Consulting.